5. TATD Kurs Günleri Kongresi’nde dört farklı kurs içeriği ile yer aldık


Değerli Meslektaşlarımız,

Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından beşincisi düzenlenen Kurs Günleri Kongresi 24-27 Şubat 2022 tarihlerinde  RoyalSeginus Otel, Antalya’da  gerçekleştirildi.  Doğru kaynaktan güncel bilgiye ulaşmanın , pratik becerilerimizi artırmanın en keyifli yolu olan kongremizde TATDUS Çalışma Grubu  olarak 4 farklı kursla  yer aldık.

Acil Ultrasonografi Kursu – Pulmoner Vasküler Modül  Prof.Dr. Nurdan Acar, Doç. Dr. Murat Yeşilaras, Uzm. Dr. AgitAkgül eğitmenliğinde gerçekleştirildi.  Toraks, Aort ve IVK ultrasonografisinin teorik eğitimi tamamlandıktan sonra  pratikuygulamalara geçildi ve cihazlar başında canlı modeller üzerinde tüm uygulamalar katılımcıların her biri tarafından gerçekleştirildi.

Acil Ultrasonografi Kursu- Abdomen Modül  Prof. Dr. Aslıhan Yürüktümen Ünal, Doç. Dr. Özgür Dikme, Uzm. Dr. Süleyman İbze’nin  eğitmen olarak katılımı ile gerçekleştirildi. FAST, üriner, hepatobilier ve intestinal ultrasonografikincelemelerin anlatıldığı kursumuzda teorik kısım ilgi ile takip edildikten sonra pratik uygulamalar başladı.  Pratik uygulamalar sonunda katılımcılar  kliniklerinde yatak başı odaklanmış  ultrasonografik inceleme teknikleri daha sık kullanabileceklerini ifade ederek  kursun verimli geçtiğini belirttiler.

Kritik hastada Ultrasonografi Kursu  Doç. Dr. Özlem Dikme,  Uzm. Dr. Burcu Azapoğlu Kaymak, Uzm. Dr. Özgür Çevrim eğitmenliğinde gerçekleştirildi. Öğrenim hedefi RUSH protokolü ve teknikleri olan bu kursumuzda teorik eğitimler katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı.  Pratik uygulamlarda RUSH uygulaması sırasında sık yapılan hatalar, doğru teknikler algoritmik olarak gösterildi . Katılımcılar kurs sonunda  kliniklerinde en çok kullandıkları  RUSH protokolü ile ilgili yeni bir çok şey öğrendiklerini, sık yapılan hataları fark edip çözüm üretebileceklerini ifade ettiler.

Ekokardiyografi Kursu Doç. Dr. Funda Karbek Akarca, Doç. Dr.  Mehmet Ali Aslaner,   Dr. Öğr. Üyesi Adnan Yamanoğlu’nun eğitmen olarak katılımı ile gerçekleştirildi. Kayıtları açıldığı ilk hafta hızla dolan kursumuzda temel ekokardiyografi pencereleri, Doppler uygulamalarının esasları, EF ölçümü, duvar hareket kusurları, kapak patolojileri ve perikardiyal hastalıkların tanısında eko kullanımı hakkında bilgiler paylaşıldı. Her sene olduğu gibi yoğun ilgi ve katılımla tamamlanan kursumuzun pratik uygulamalarında  özenle seçilmiş canlı modellerde tüm kardiyak pencereler ölçümler  net bir şekilde anlaşılacak şekilde gösterildi, tüm katılımcıların gösterilen tüm incelemeleri tek tek yapması sağlandı.

Birbirinden tecrübeli eğitmenlerle dolu dolu geçen kurslarımızı ‘sonocrowded’  tabirini ortaya çıkaracak şekilde ilgiyle takip eden tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. TATDUS Çalışma Grubu olarak   bir sonraki kongredeki ultrasonografi kurslarımız için heyecanlanıp daha iyisini yapmak üzere çalışmaya başladık bile.

Pratik uygulamaları en modern cihazlarla gerçekleştirmemizi sağlayan Penta – GE Healthcare firmasına  desteği için teşekkür ederiz.

Kurslarda emeği geçen tüm koordinatör ve eğitmenlerimize, TATD  Yönetim Kurulu’ na, 5. Kurs Günleri Kongresi Sekreteryası ve Düzenleme Kurulu’na sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız.

Uzm. Dr. Burcu AZAPOĞLU KAYMAK
TATDUS ÇG Sekreteri

Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi Çalışma Grubu (TATDUS) adına

 

Paylaş Paylaş