Uluslararası Ultrasonografi Kursu


Değerli Acil Tıp Üyeleri,
 
22 – 25 Kasım 2017 tarihlerinde Antalya’da başarılı bir organizasyon ile gerçekleşen 9. Asya Acil Tıp Kongresi içerisinde, Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi Çalışma Grubu (TATDUS) kongreye katılım gösteren 34 üyesinin özverili çalışması ile iki önemli etkinliğe imza attı.
 
Çalışma grubumuz ve Türkiye Acil Tıbbı için bir ilk olarak, uluslararası özellikteki bir kongrede katılımcılarının yaklaşık yarısının yabancı olduğu, yabancı eğitmen işbirlikli ve konuşma dili İngilizce olan, değerliliği ülkemizdeki siz sevgili Acil Tıp Üyeleri tarafından onaylanmış olan  Ultrasonografi kursumuz Fujifilm Sonosite firması desteği ile gerçekleşti. Kursumuz Chicago’dan katılım gösteren misafir yabancı eğitmenimiz Dr. Abdel Noureldin ile birlikte TATDUS eğitmenlerimizden Doç.Dr. Aslıhan Yürüktümen, Doç.Dr. Betül Gülalp ve Uzm.Dr. Özlem Dikme’nin eğitmenliği ile, Ultrason Fiziği ve görüntüleme teknikleri, Genişletilmiş Odaklanmış Travma Ultrasonografisi, Ekokardiyografi, Şok Hastasına Ultrasonografik yaklaşım ve Girişimsel Ultrasonografiyi içeren teorik sunumlar ve pratik uygulamalar ile interaktif yapıda 35 katılımcının ilgili katılımıyla kongrenin ilk gününde sonlandı.
 
The Sono-Whitcher; Wild Hunt 2017 yarışması için buraya tıklayın.
 
Başta tüm katılımcılarımıza ilgileri için, yarışmamızda görev alan TATDUS üyelerimiz ile birlikte tüm üyelerimize emek ve özverileri için, 9. ACEM organizasyon komitesine ve TATD yönetim kurulu üyelerine bize bu güzel etkinliklerle Ultrasonografi grubumuzu dünya çapında tanıtma fırsatı yarattıkları için sonsuz teşekkür ve saygılarımızı sunarız.
 
Uz.Dr. Özlem Dikme 
Doç.Dr. Aslıhan Yürüktümen Ünal
Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi Çalışma Grubu (TATDUS) adına
 

Paylaş Paylaş