2. Acil ve Kritik Hastada Ultrasonografi Sempozyumu


Değerli meslektaşlarımız;

Sizleri 9 – 12 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel Kongre Merkezi’nde yapılacak olan “2. Acil ve Kritik Hastada Ultrasonografi Sempozyumu”na davet etmekten memnuniyet duyuyoruz.

TATKON “100. Yıl” Ulusal Kongresi ve 9. Avrasya Acil Tıp Kongresi (9. EACEM) ile bir arada düzenlenecek olan 2. Acil ve Kritik Hastada Ultrasonografi Sempozyumu’nun ilki 2019 yılında yine Antalya’da teorik eğitimleri takiben yapılan pratik uygulamalarla 300’ün üzerinde katılımcının yoğun ilgisi ile tamamlanmıştır.

TATD bünyesinde 2008 yılında kurulan Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi (TATDUS) Çalışma Grubumuzun amacı hasta odaklı ultrasonografiyi öğrenmek ve öğrendiklerini herkesle paylaşmaktır. Kurulduğu tarihten bu yana giderek büyüyen bu aile yılda 50’nin üzerinde eğitim kursu düzenlemekte ve bu kurslarla sadece acil tıp hekimlerinin değil yoğun bakım, dahiliye, genel cerrahi, pediatri ve aile hekimliği gibi birçok uzmanlık dalının da ilgi odağı haline gelmiştir.

Türkiye’nin hemen her bölgesine dağılmış 60’ın üzerinde eğitmeni olan TATDUS kuruluşundan bu yana çeşitli sempozyum ve kongrelerde ultrasonografi içerikli oturumlara katılmış, son yıllarda ise uluslararası açılımını da tamamlayarak birçok organizasyonun hem ev sahibi hem de davetlisi olarak POCUS alanında aranan isimler arasında yer almaya başlamıştır.

Acil ve Kritik Hastada Ultrasonografi Sempozyumu en güncel klinik uygulamalar ve en kaliteli bilimsel veriler doğrultusunda sizler için özenle planladı. Bu etkinlikte ultrasonografinin rutin hasta bakımının bir parçası olarak nasıl kullanılacağını, gelişmekte olan kullanım alanlarını ve daha birçok yeni uygulamayı sizler ile paylaşacağız. Acil Ultrasonografi Oryantasyon Kursu, ulusal konuşmacıların katılacağı 6 teorik ve 3 uygulamalı konuşma dili Türkçe olan toplam 9 panele ek olarak yatak başı ultrasonografi alanında dünya çapında tanınan konuşmacıların yer alacağı bir uluslararası ultrasonografi paneli ile de EACEM bünyesinde sizlerle olacağız.

TATDUS ile ülkemizde ilk kez başlayan sonografik yarışma macerası bu yıl da “Sonogames Türkiye 2023” ile yine bizlerle olacaktır. Katılımcılara kongrenin en heyecanlı dakikalarını yaşatma iddiası ile bu sene de ekibimiz tarafından titizlikle hazırlanmaktadır. Yeni eklenen etapları ile rekabetin ve eğlencenin tadını çıkarmak için tüm klinikleri yarışmamıza bekliyor olacağız. Sizler için hazırladığımız süprizler ve bilimsel şölenden haberdar olmak için hem tatdus.org web sitemizi hem de sosyal medya kanallarımızı takip edebilirsiniz.

Yoğun bir programla aradığınız her ayrıntıyı bulabileceğiniz bir ortamda keyifle bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz.
Ses getirmeye devam edeceğiz, bizimle kalın!

Saygılarımızla.

Doç. Dr. Özlem Dikme
Uz. Dr. Burcu Azapoğlu Kaymak
2. Acil ve Kritik Hastada Ultrasonografi Sempozyumu Düzenleme Kurulu adına

Paylaş Paylaş