South East European Emergency and Disaster Medicine Congress 2023


EUSEM  tarafından Tiran , Arnavutluk’ ta düzenlenen 4. South East European Emergency and Disaster Medicine Kongresi (SEEEDMC4) kapsamındaki  ‘Ultrasonografi’ kursunda  TATDUS Çalışma Grubu olarak yerimizi aldık.

Koordinatörlüğünü EUSEM  Başkanı Jim Connolly, EUSEM Ultrasonografi bölümü başkanı Eftychia Polyzogopoulou ve TATDUS Çalışma Grubu Başkanı Özlem Dikme’nin yaptığı kursun kayıtları haftalar öncesinde doldu. Arnavutluk, Sırbistan, Bosna-Hersek, Yunanistan, Romanya, Slovenya’dan gelen katılımcıların yoğun ilgisi ile başlayan kursta Jim Connolly’nin açılış ve kurs ile ilgili bilgilendirme konuşmasını takiben teorik ve pratik eğitimler TATDUS eğitmenleri Merve Ekşioğlu,  Burcu Azapoğlu Kaymak,  Süleyman İbze ve Helenik Acil Tıp Birliği eğitmenleri Sofia Bezati, Christos Verras, Antonios Diakantonis, Georgiou Christos, Charalampos Potsios  ve Maria Velliou tarafından tamamlandı. Kursun sonunda Özlem Dikme ve Eftychia Polyzogopoulou ile interaktif vaka tartışmaları yapıldı.

Farklı ülkelerden gelen bir çok katılımcı ile yatak başı ultrasonografi üzerine tecrübelerimizi paylaştığımız bu kursta diğer ülkelerden gelen eğitmenlerle yeni projeler, ortak kurslar planladık. Yılda 20’den fazla kurs düzenleyen TATDUS Çalışma Grubu olarak uluslararası platformlarda ülkemizi ve derneğimizi temsil etmenin verdiği gurura katılımcıların olumlu geri bildirimleri de eklenince daha çok uluslararası proje için motive olarak ülkemize döndük. 

As EMATUS  US Section we took our place in the ‘Ultrasonography’ course within the scope of the 4th Southeast European Emergency and Disaster Medicine Congress (SEEEDMC4) organized by EUSEM in Tirana, Albania.

The course, which was coordinated by EUSEM President Jim Connolly, chair of  EUSEM Ultrasonography Section Eftychia Polyzogopoulou and chair of EMAT Ultrasound Section Özlem Dikme, was sold out weeks ago. The course, which started with the intense interest of participants from Albania, Serbia, Bosnia and Herzegovina, Greece, Romania and Slovenia, started with Jim Connolly’s opening and briefing speech about the course. Theoretical and practical trainings were completed by EMATUS trainers Merve Ekşioğlu, Burcu Azapoğlu Kaymak, Süleyman İbze and Hellenic Society of Emergency Medicine trainers Sofia Bezati, Christos Verras, Antonios Diakantonis, Georgiou Christos , Charalampos Potsios and Maria Velliou. At the end of the course, interactive case discussions were held with Özlem Dikme and Eftychia Polyzogopoulou.

In this course, where we shared our experiences on bedside ultrasonography with many participants from different countries, we planned new projects and joint courses with trainers from other countries. As the EMATUS US Section, which organizes more than 20 courses a year, we returned to our country motivated for more international projects when the positive feedbacks of the participants were added to the pride of representing our country and our association on international platforms.

Paylaş Paylaş