EACEM 2021’de kongre öncesi kurslarda iki farklı kurs organizasyonu ile yer aldık


Değerli Meslektaşlarımız,

Yaklaşık 2 yıllık bir aradan sonra büyük bir heyecanla beklediğimiz 7. Avrasya Acil Tıp Kongresi ve 17. Türkiye Acil Tıp Kongresi’ni  25-28 Kasım 2021 tarihlerinde Antalya Kaya Palazzo Hotel’de pandemi tedbirleri ile yüz yüze olarak gerçekleştirdik. Geçtiğimiz dönemde pandemi sebebiyle online gerçekleşen 16. TATKON’da kurs yapamamanın ve yıl içerisinde planlanmış kurslarımızı gerçekleştirememenin yarattığı özlem ve heves ile Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi Çalışma Grubu (TATDUS) olarak iki kurs organizasyonu ile kongrenin ilk gününde katılımcılar ile buluştuk.

Önceki kurslarımızdan edindiğimiz tecrübeler ışığında, konuşma dili İngilizce olarak planladığımız Yatakbaşı Temel Ultrasonografi Kursumuz Uzm. Dr. Süleyman İBZE’nin moderatörlüğünde; İsrail’den katılan yabancı misafir eğitmenimiz Dr. Najib NASRALLAH, Katar’dan katılan misafir yabancı eğitmenlerimiz Dr. Aftab Mohammad AZAD, Dr. Muhammad Raza QURESHI ve TATDUS eğitmenimiz Uzm. Dr. Burcu Azapoğlu KAYMAK’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kurs içerisinde Abdominal Aort Ultrasonografisi, Akciğer Ultrasonografisi, Hepatobiliyer Ultrasonografi ve Renal Ultrasonografi konuları interaktif olarak teorik ve yatakbaşı pratik uygulama ile ele alındı. 16 kursiyerin katıldığı kursumuz kongrenin ilk günü sona erdi.

Kongrede yer alan diğer kursumuz Prof. Dr. Aslıhan Yürüktümen ÜNAL moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Konuşma dili Türkçe olarak planlanan Kardiyak Ultrasonografi temalı bu kursumuz TATDUS eğitmenlerimiz Prof. Dr. Nurdan ACAR, Doç. Dr. Funda Karbek AKARCA, Doç. Dr. Mehmet Ali Aslaner, Uzm. Dr. Adnan YAMANOĞLU eğitmenliğinde 24 katılımcı ile kongrenin ilk günü tamamlandı. Kursta EKO’da ölçümler, Sistolik Kalp Yetmezliği, Kapak Değerlendirme, Tamponad-Perikardiyal Efüzyon, Akut Koroner Sendrom ve Pulmoner Tromboemboli konuları interaktif olarak teorik ve yatakbaşı pratik uygulama ile ele alındı.

 Penta – GE Healthcare firmasının cihaz desteği ile sizlerle birlikte güzel iki kurs geçirmenin mutluluğu ve yeni kurs organizasyonlarının heyecanı ile kongremizi sonlandırdık.

Başta tüm katılımcılarımıza ilgileri için, dahil olan tüm TATDUS üyelerimize emek ve özverileri için, 7. EACEM organizasyon komitesine ve 14. dönem TATD yönetim kurulu üyelerine bize bu fırsatı sundukları için sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız.

 

Uzm. Dr. Süleyman İBZE

Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi Çalışma Grubu (TATDUS) adına

Galeri


Paylaş Paylaş