25. Yıl Özel Sayımız


Değerli Acil Tıp gönüllüleri,

Ülkemiz Acil Tıp tarihinin nerede ise her aşamasına tanıklık eden; hatta bizzat ona yön veren Türkiye Acil Tıp Derneği’nin (TATD) medyadaki gücü Bülten’in, bu çok özel sayısı ile karşınızda olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim.

Temasını “Dünden bugüne TATD ve Acil Tıp” olarak belirlediğimiz sayının sayfaları arasında gezinirken, kimimiz Acil Tıp serüvenine ait anılarını tazeleyecek, kimimiz tarihimizi bizzat onu yaşayanlardan öğrenecek ve en önemlisi de; gelecek nesillere, bu çok özel ve fedakarlıklarla geçen yıllara ait ayrıntılar aktarılmış olacak.

Kuşkusuz, kendisini Acil sağlık hizmetlerine adamış ve adamaya da devam eden “değerlerimiz”, bu sayıya emek veren değerli arkadaşlarımız/yazarlarımızdan ibaret değil. 1995 yılında kurulan Türkiye Acil Tıp Derneği’ nin Acil Tıbba önderlik etmesinde başrol oynayan “Acil Tıp Uzmanı” olsun olmasın tüm arkadaşlarımız, yönetim kurulları, komisyon-çalışma grupları-bilimsel kurul üyeleri, koşulsuz desteğini her fırsatta sunan değerli üyelerimiz de bu hikayenin bir parçası olarak anılmayı hak ediyorlar. Kendilerinden ve yine geçmişimizden aldığımız güç ile; Ekim ayı başı itibariyle 1.418 uzmanlık öğrencisini, 2.492 Acil Tıp uzmanını, 104 profesör doktoru, 144 doçent doktoru ve 173 doktor öğretim üyesini barındıran Acil Tıbbın, önümüzdeki yıllarda da geleceğe damga vuracağına yürekten inanıyorum.

Geçmiş ile bugünü birleştiren bu sayının oluşumuna emek veren tüm yazar ve editörlerimize teşekkür ederken, tüm yazılarımızı zevkle okuyacağınızı umuyorum.

Gelecek günlerin bugünden daha güzel olması dileği ile,

Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu

Genel Yayın Direktörü

Paylaş Paylaş