2022 Ekim Sayımız Çıktı. Keyifli Okumalar.


Sevgili Okurlarımız,

Temmuz sayımız ile tekrardan sizlerleyiz… 

Yorucu, yıpratıcı ve üzücü olaylar ile dolu bir Temmuz ayı geçirdik. Sağlıkta artan şiddet haberleri, Covid hasta sayısındaki artış ve pandemi servislerinin tekrardan açılmaya başlaması, sağlık sistemindeki çözülemeyen sorunlar, ne kadar uğraşsak da bir türlü memnun edemediklerimizin üzerine 6 Temmuz günü Konya Şehir Hastanesi’nden gelen acı haber ile hem  kalbimizde hem ruhumuzda derin yaralar açıldı. Meslektaşımız kardiyolog Ekrem Karakaya’nın vefat haberi ile tüm sağlık camiası derinden sarsıldı. Kendisine Allah’tan rahmet ve geride kalan sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Sağlıkta şiddet ve bu konu ile ilgili olarak söylenebilecek o kadar çok şey var ki. Ama biz bu sayımız ile devam edelim istiyorum. Bu sayımızı hazırlarken pandeminin artık yavaştan rafa kalkması ile birlikte artan yaz ve seyahat hareketliliğinde sizlere okurken hem eğleneceğiniz hem de öneri olarak aklınızın bir köşesinde durabilecek konular seçmeye çalıştık. 

Fransa’nın Paris haricindeki göz bebeği aynı zamanda Dünya’nın gelişen turizm destinasyonu ödüllü şehri Lyon hakkında, kamp yapmaktan hoşlananlar için Gökhan Konaş’ın kamp destinasyonları, Gastronomi tutkunları için Adil Ocak’ın dernediği şarap çeşitleri ve bölgeleri, ayrıca Gezen Gurme Doktorlar grubundan Murat Cihan ile yaptığımız röportajda Türkiye’deki yeme-içme destinasyonları konusunda farklı önerileri bulabileceksiniz.

Hukuk köşemizde derneğimiz avukatı Gonca Karakaptan sizler için, özellikle acil servis hastalarında kullandığımız adli tutanaklar ile ilgili dikkat etmemiz gereken bazı ipuçlarını kaleme aldı. Bu sayı için bizlere konuk olan, aynı zamanda profesyonel bir maraton koşucusu Bilgin Dizman hocamız yaz aylarında spor yaparken dikkat etmemiz gereken konuları bizler için yazdı. 

Hiç İzmir Maratonu gibi büyük bir spor etkinliğinde saha doktorluğu yaptınız mı?, büyük şehirlerde mecburi hizmet gerçekten sanıldığı kadar güzel mi?, son zamanlarda ilaç sektörü ile acil tıp arasındaki bağlar ne durumda? sorularının yanıtlarını bulacağımız birbirinden güzel yazılarımızı sizler için hazırladık.

Son olarak acilciler için finans okuryazarlığı yazımızın ikinci kısmı, İbrahim Sarbay’ın kaleme aldığı etkili öğrenme yöntemlerinden Feynman Tekniği ve anne babalar için harika bir kitap önerimiz kitap köşemizde sizleri bekliyor olacak.

Sağlıkta şiddetin azaldığı ve güvenli çalışma ortamlarının sağlandığı koşullarda mesleğimizi severek ve layıkı ile yapabileceğimiz günlere…

İyi okumalar dilerim.

Ebru Ünal Akoğlu

Editör

Paylaş Paylaş