2022 Ocak sayımız çıktı!


Yeni yılın ilk sayısı ile karşınızdayız.

Yorgun düşülen bir dönemin ardından hepimizin heyecanla beklediği buluşma anı geldi çattı. İki seneye yakın zamandır sadece çevrimiçi (online) şekilde devam eden tüm eğitim faaliyetlerimize 7. EACEM ve 17. TATKON ile kısa bir ara vermiş oluyoruz. Hiçbirimiz pandemi sürecinin ne kadar daha süreceğini bilemiyoruz. Akıllardaki umutsuzluğu bir nebze olsun azaltmak adına, derneğimiz ve kongre sekreteryasının “Umut Yükseliyor” teması ile düzenlediği harika bir kongre geçirdik. Uzun süredir göremediğimiz dostlarımızla hasret giderdik. Özlediğimiz sosyal ortamı kontrollü şartlar altında bizlere sağlayan Opteamist firmasına da bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Bu sayıda, TATKON & EACEM 2021 kongresinin anatomisinden biraz bahsetmek istedik. Bilimsel
ve sosyal program hazırlıkları, kongre katılım sayıları, efsane paneller, gala gecesi sürprizine dair kongre düzenleme kurulumuzun ve yazarlarımızın harika yazılarını görebilecek; aynı zamanda Acil tıbbın en önemli parçası olan Asistan Birliği’nin paneline konuk olabileceksiniz. Sadece kongre ile sınırlı değil sayımız. Troya kültür rotası hakkında harika bir gezi yazısını, sporun sosyal iyilik halimizdeki rolüne dair bildiklerimiz ve tekrardan başlayan Basketbol Acil Ligi’nin hikayesini de okuyabileceksiniz. Son olarak çalışma hayatımızı kolaylaştıran uygulamalardan bazılarını yazan Tom Fadial ile keyifle okuyacağınız bir röportaj sizleri bekliyor olacak.

Yoğun çalışma ortamlarınız, fazlaca hasta yükünüz, karşılaştığınız zorluklar, yaşadığınız korkular arasında yaşamlarınıza bir nebze olsun dokunabilmek için çıktığımız bu yolda umarım fayda sağlayabiliyor, fark yaratabiliyoruzdur. Yeni yılın hepimize sağlık, huzur, barış, mutluluk ve en çok da umut getirmesi dileğiyle. Yeni bir sayıda görüşmek üzere…

Keyifli okumalar …

Ebru Ünal Akoğlu

Editör

Paylaş Paylaş