2023 Şubat Sayımız Çıktı. İyi Okumalar


Sevgili Okurlarımız,

Biraz uzunca bir aradan sonra tekrardan Şubat sayımız ile birlikteyiz. 

Yorucu, yıpratıcı ve üzücü olaylar ile dolu bir Şubat ayı geçirdik. 6 Şubat sabaha karşı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.6 ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 6.4 büyüklüğündeki iki deprem tüm ülkemizi derinden sarstı. Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen bu ulusal afette binlerce bina yıkıldı. Uzun saatler sonunda enkaz altından kurtarılan vatandaşlarımız için sevinç gözyaşları dökerken; yitirdiğimiz onbinlerce can yüreğimizde tarifsiz bir yük oluşturdu. Afetin yaşandığı 10 ilimizde memleketini, evini, dostlarını, hayatlarının bir dönemini geride bırakıp başka bir yerde yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımız için tüm Türkiye seferber oldu. Yedisinden yetmişine herkes inanılmaz bir çaba ile elinden gelen tüm desteği sahaya yansıtmaya çalıştı. Bundan sonraki süreçte de, bu acı günleri geride bırakmak için hep birlikte çalışarak başaracağız. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve geride kalan sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Bu sayımızda, kamp yapmaktan hoşlananlar için Gökhan Konaş Kütahya, Simav ve Gölcük’teki kamp destinasyonlarını ve Burcu Yılmaz Pürenli kamp olanaklarını bizler için kaleme aldı. Kitap köşemizde Prof. Dr. Goncagül Haklar ile yeni kitabı “GEZE YAZA Bİ’ DÜNYA” yı konuştuk. Yaz mevsimini ve dalış serüvenlerini sevenler Çanakkale Batık Dalışları yazısında Tunahan Şen’in önerilerini, Aslıhan Durak’ın Almanya Münih’deki acil tıp tecrübelerini keyifle okuyacağınızı düşünüyorum. Yazar ailemize yeni katılan Kübra Çim özellikle çocuklu aileler için kış ve yaz tatillerinde tercih edilebilecek yerlerden Bolu Abant’taki seçenekleri sizler için özetledi. 

Hukuk köşemizde derneğimiz avukatı Gonca Karakaptan Mesleki sorumluluk kurulu nedir? Kasıt ve Hekime rücu kavramlarını sizler için kaleme aldı. Bir basketbol aşığı olan Necdet Yıldız 2021-2022 yılında kıran kırana geçen Basketbol Acil Ligi finallerini bizler için özetledi. 

Halil Emre Koyuncuoğlu bir acil tıp uzmanı olan Dr Nihat Danlı ile kaleme aldığı “Acilin Türküsü” kitabını ve yazım aşamalarını konuştu. 

Burcumuz ve özellikleri her ne kadar kabul etmesek de, hepimizde hemen her zaman bir nebze olsun merak uyandırır. Şeyda Tuba Savrun “Burcunuza göre Acil Servis Özellikleri” yazısında burçların acil servis dizaynı ve işleyişi üzerine olan etkilerini, burcunuza göre size en uygun acil servis alanını anlatırken hem güldürüyor hem düşündürüyor.

Şimdi, umudumuzu yitirmeden sevgi ve saygı ile yaralarımızı sarma ve birbirimize destek olma zamanı… Hep birlikte çalışarak başaracağız.

İyi okumalar dilerim.

Ebru Ünal Akoğlu

Editör

Paylaş Paylaş