2023 Temmuz Sayımız Çıktı. İyi Okumalar


Sevgili Okurlarımız,

Pek çoğumuz için yaz mevsiminde yenilenme, dinlenme ve enerji depolama anlamına geliyor. Yoğun ve yıpratıcı bir çalışma sürecinin ardından hepimiz, elimize kitabımızı alıp bir sahil kenarının ya da yemyeşil yaylaların dinginliğini yaşamak, yeni bir yer keşfetmek, lezzetli bir yemeği denemek, farklı bir aktiviteye dahil olmak için sabırsızlanıyoruz. 

Bu sayımızda, sizleri Dünya’nın farklı yerlerine götürmeyi amaçladık.  Bol gezmeli bir Temmuz sayısı sizi bekliyor. Alaska’dan Şeyseller’e; Venedik’ten Ukrayna’ya farklı destinasyonlar hakkında Gezi rehberiniz olmaya çalıştık. Nasıl gidilir? Nerede kalınır? Neler yenir? Nereleri görmeniz gerekiyor? 

Aralık ayı içerisinde gerçekleşen Türkiye Acil tıp Kongresi’ndeki farklı panelleri; aynı zamanda Medya Paneli’nde konuğumuz Eda ZİNG sizler için özetledi. Yine bizleri kırmayıp, yoğun programına rağmen konuğumuz olmayı kabul eden Sunay AKIN ile Türkiye’de hekimlik, oyuncak müzesi ve gelecekteki planları üzerine konuştuğumuz röportajımızı da zevkle okuyacağınızı düşünüyorum. Hukuk köşemizde derneğimiz avukatı Gonca Karakaptan Sağlıkta Şiddet ve Malpraktise ilişkin yeni yasal düzenlemeleri sizler için kaleme aldı. 

Bu sene dördüncüsü tamamlanan TATD Basketbol Acil Ligi’nin şampiyonu belli oldu. Burcu Yılmaz’ın sizler için BAL hazırlık maçları ve final maçlarını özetlediği yazısını bu sayımızda bulacaksınız. Hazırlık ve organizasyon aşamasında sadece acil tıp asistanlarının yer aldığı, bir TATD klasiği olan ATAS 2023 bu sene İstanbul’da gerçekleşti. Kübra Çim ATAS İstanbul’daki ortamı, yeni ATAB yönetim kurulu seçimlerini ve ATAS 2024’ün kazananını sizler için kaleme aldı. Halil Emre Koyuncuoğlu Urfa’da Mecburi Hizmeti devam eden acil tıp uzmanı Emel Bozgüney ile bölgede yaşadığı zorluklar, artıları ve eksileri üzerine konuştu.

6 Şubat depreminde yaşanan ve halen devam eden sorunları bir de bölgeye gönüllü olarak giden, orada çalışan acil tıp uzmanlarımızın tecrübelerinden öğrenelim istedik. Nihat Danlı, Kerim Adar, Yaman Evren ve Ezgi Özgün bizler için yaşadıklarını özetledi. 

İyi okumalar dilerim.

Ebru Ünal Akoğlu

Editör

Paylaş Paylaş