2022 Mayıs Sayımız Çıktı. Keyifli Okumalar.


Sevgili Okurlarımız,
Yeni sayımız ile tekrardan buluşmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Bu sayımızda sizlere birbirinden ilginç yazı ve içerikler hazırladık.

Bu sayının en önemli konusunu 14 Mart Tıp Bayramı oluşturmaktadır. Her sene neşe ve ümit ile kutladığımız tıp bayramı bu sene çok daha anlamlıydı. Hep birlikte neler yapabileceğimizi görmemizi sağladı. Türkiye Acil Tıp Derneği olarak Ankara Eymir Gölü koşu parkurunda 14 Mart Tıp Bayramı koşusu etkinliği düzenledik. Bu etkinlik ile birlikte başlattığımız ve Mart ayı sonuna kadar devam eden, Covid-19 nedeniyle aramızdan ayrılan sağlık şehitlerimizin çocuklarının eğitimine destek bursu fonu ile bir nebze olsun, o vefalı sağlıkçılarımızın emanetlerine sahip çıkmaya çalıştık. O çocuklar artık bizim çocuklarımız bunu hiçbir zaman unutmayalım.

Bir diğer önemli konumuz son zamanlarda giderek artan yoğun bir şekilde yaşadığımız sağlıkta şiddet! Şiddet ile birebir yüzleşmiş bir Acil Tıp Uzmanının ağzından yaşadıklarını ve duygularını sizlerle buluşturmak istedik. Hukuk köşemizde dernek avukatımız Gonca Karakaptan’ın “Sağlıkta şiddet ve malpraktise ilişkin yeni yasal düzenleme” yazısını bulabilirsiniz.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü de unutmadık! Eski savaşçı Türk kadınlarının ruhunu taşıdığına inandığım kadın acil tıpçılarımızla kısa sohbetler yaptık. Emekçi kadın acilcilerimizin gücünü gösteren görüşlerini sizlerle paylaştık.

Tabii ki, her sayıda olduğu gibi birbirinden güzel, değişik ve eğlendirici gezi yazılarımız ile Bali adasına kadar gidip-geldik, Ukrayna’daki Çernobil felaketini hatırladık ve Mecburi günlükleri ile Urfa’ya kısa bir yolculuk yaptık.

Bu sayımızla birlikte başladığımız “Sağlıklı Yaşam tüyoları” ve “Acil Tıpçılar için Finans okur yazarlığı” yazı serilerinin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Siz okurlarımız için dolu dolu, öğretici ve eğlendirici bir bülten hazırlamak için çok çalıştık. Tüm ekibimize tekrardan teşekkür ederiz.

Ebru Ünal Akoğlu
Editör

Fatma Selman
Editör yardımcısı

Görüş, öneri ve fikirleriniz için mail adresim: [email protected]

Paylaş Paylaş