Türkiye Acil Tıp Derneği Basketbol Acil Ligi 4. Sezonu


Bir TATD ve EMPACT klasiği olan, en önemli kuralı “FAİR PLAY” kavramı içinde centilmen olmak, sporun ruhundaki dostluk ve barış havasını tüm acil klinikleri arasına yaymak olan BAL her sene kapsamını daha da genişleterek basketbol ve acil severleri bir araya getirmeye devam ediyor. 4. sezonu gerçekleştirilen ve İstanbul, Ankara, İzmir, Düzce illerinden katılım ile bu yıl acil servis ve acil sağlık hizmetleri doktorları tarafından oluşturulan lige toplamda 13 takımla katılım sağlandı.

“Sporun ruhundaki dostluk ve centilmenlik havasını yaymak”

Bu sezon maçlar Spor il müdürlüklerinin de onayı ile İstanbul ve Ankara şehirlerinde başlangıçta grup usulü ile oynandı. İstanbul’da iki ayrı grupta ve Ankara’da ise tek grupta takımlar mücadele etti. 

İstanbul’da mücadele etmesini beklediğimiz Marmara Warriors takımı turnuvanın henüz başında hiçbir maça çıkmadan turnuvadan çekildiğini açıkladı ve böylece iki şehirde dörder takımdan oluşan üç ayrı grupta maçlar yapıldı. İzmir ilinin tek temsilcisi olan EA SPORTS ve Duzjazz ise maçlarını İstanbul’da oynamayı tercih ettiler ve kurada aynı grupta yer aldılar. 

İstanbul’daki maçların her ayın üçüncü cumartesi günü oynanmasına karar verildi. İlk maç 12 Kasım 2022 tarihinde Müzahir Sille Spor Kompleksinde oynandı. Ankara ilindeki maçların ise 19 Kasım 2022, 26 Kasım 2022 ve 17 Aralık 2022 tarihlerinde Sincan Sinan Şamil Sam Spor Kompleksi’nde oynanması kararlaştırıldı. 

Ve grup kuraları çekildi. 

İstanbul 1. Grupİstanbul 2. GrupAnkara Grubu
Ege Acil (EA Sports)Göztepe Acil (Göztepe Injectors)Hacettepe Acil (Hacettepe Septics)
Düzce Acil (Duzjazz)Samatya Acil (Samatya Gladiators) Gazi Acil (Gazi Forever)
Haseki Acil (Haseki İsimsiz Kimsesiz)FSM Acil (FSM Bulls)Ankara EAH (Resuscitators)
Ümraniye Acil (Akademi Ümraniye)Night Shifters (Karma)Ankara Şehir Hastanesi (Ankara 06’ers)

Turnuva öncesi takım kaptanları ile sürekli olarak iletişimde olundu ve kurallar en başından ortak kararlar vererek belirlendi. Her takım turnuva öncesi takımlarındaki oyuncu listesini ve oyuncularının acil sağlık hizmetlerinde aktif olarak çalıştığını ispatlayan belgelerini TATD resmi mail adresine bildirdi.

Bu üç grupta ilk iki sırayı alan toplamda altı takım ile en iyi üçüncü olan iki takımdan oluşan sekiz takım ile tek maç üzerinden İstanbul ilinde Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksinde 20 Mayıs 2023 tarihinde çeyrek final müsabakaları yapıldı. 

Çeyrek finalde; 

Gazi Forever – Akademi Ümraniye

Haseki İsimsiz Kimsesiz – Göztepe Injectors

Nightshifters- Duzjazz

FSM Bulls – Hacettepe Septics eşleşmeleri oldu.

Yarı final ve Final Müsabakaları

Bu maçların ardından Gazi Forever, FSM Bulls, Night Shifters ve Haseki İsimsiz Kimsesiz rakiplerini eleyerek yarı finale çıktılar. Yarı final ve final müsabakaları birbirini takip eden iki günde 17-18 Haziran tarihlerinde İstanbul ilinde Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksinde düzenlendi.

Yarı finalde geçen yılın şampiyonu FSM BULLS takımda yeterli kişi sayısına ulaşamadığı için müsabakadan çekilme kararı aldığından Gazi Forever hükmen galip ilan edildi. Night Shifters ile Haseki İsimsiz Kimsesiz arasındaki maç, Night Shifters takımının 29-19’luk bir skorla galibiyeti ile sonlandı. 

“Finalin adı artık Night Shifters-Gazi Forever”

“Şampiyon Night Shifters”

Müsabakayı kazanan Night Shifters 31-16 skorla Türkiye Acil Tıp Derneği Basketbol Acil Ligi 2022-2023 Sezonu Şampiyonu olarak kupanın da sahibi oldu. 

İkinciliği ve üçüncülüğü ise sırasıyla Gazi Forever ve Haseki İsimsiz Kimsesiz aldı. 

Dostluk ve centilmenliğin ilk maçtan son maça kadar azalmadan devam ettiği diğer sezonlar gibi bu sezonda da sporseverleri ve acil severleri ortak küme de buluşturmaktan mutluluk duyduk. Tüm oyuncularımıza, taraftarlarımıza ve başından sonuna desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Serkan Emre Eroğlu’na BAL aracılığı ile teşekkür ederiz. 

“Spor, sınırlarınızı zorlayarak kendinize meydan okuma cesaretini bulmaktır.”

Bu yazı Acil Tıp Bülteni’nin Temmuz 2023 tarihli 14. sayısında yayımlanmıştır.

Paylaş Paylaş