Huzur Dolu Bir Rota


Herkese merhaba,bu kez sizlerle hepimizin başına gelen acilden o çok bunaldığımız anlarda ; yoğunluk,stres,iş yükü omuzlarımıza fazlasıyla binip,artık nefes alamaz hale geldiğimizde bir ufak mola, kendimize gelebilmemiz için bir ‘es’ vermek adına İstanbul’a birkaç saat uzaklıktaki Abant’tan bahsedeceğim.

Belki birçoğunuz zaten gitti ama gitmeyenler ve bir kez daha gitmek isteyenler için bu huzur dolu rota hakkında yazacaklarım var.

Abant Gölü; Bolu’nun 35 km güneybatısında bulunan, yaklaşık 1350 m yüksekte ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölü. Mudurnu ilçesine bağlı,şu anda aklınızdan geçenleri duyar gibiyim. Bolu demek mutfak demek,güzel yemekler demek. Üstüne bir de müthiş tabiatı,muhteşem göl manzarasını eklersek işte size 2 günlük dinlenme rotası; Abant!

Peki Abant’ta ne yapalım, nerede kalalım, ne yapılır, kaç gün kalınır?

Abant aslında her bütçeye uygun motellerden butik otellere,5 yıldızlı otellere kadar geniş bir yelpazede konaklama seçeneklerine sahip. Göl manzaralı olanlarda fiyatlar biraz daha artsa da,neredeyse her tesisten göle ulaşım rahat,mevsim müsaitliğine göre bisiklet kiralayabilir,göl kenarında sevdiklerinizle huzurlu bir yürüyüş yapabilir ve güzel Bolu yemeklerinden şişmiş midenizdekileri sindirebilirsiniz.

Gelelim mekan önerilerine; bu sıralar malum Adenovirus, Influenza, yeni covid salgını derken acil serviste hayli yorulduk. Ben de kızlarım ve eşimle nöbet ertesi düştüm yollara. Aslında navigasyon 3 saate yakın bir süre gösteriyordu. Ama bizim şöför normalde iki kanatlı araç kullandığından biraz hızlı olunca – ki hiç tasvip etmiyoruz – biraz daha kısa sürdü; ben de nöbet ertesi 1-2 saat uyumuş oldum. Normalde bu mevsimde bembeyaz beklediğimiz yüksek rakımlı Abant’ta adeta sonbahar hakimdi. Ağaçlar yapraklarını dökmüş, hava can acıtan türden soğuk değil; ama sizi canlı tutan bir soğuk mevcut. Bir ara kar attırmış olacak ki köşelerde buzlaşmış kar kümeleri vardı. Ama benim kızların kar topu oynama hayali suya düştü. Biz de göl etrafında yürüyüş yaparak tabiat parkının ve sakinliğin tadını çıkardık. 

“Kış tatilinin olmazsa olmazı sucuk ekmek”

Kaldığımız otel; Taksim International Abant Palace. Yemeklerinden fazlasıyla memnun kaldık;diyet bozdurdu desem abartmış olmam. Soğuk havaya uygun illa sucuk, köfte unutulmamıştı. Ki kış tatili demek bence ekmek arası sucuk demek.

Otel çocuklu ailelere hitap ettiği gibi bence arkadaş grupları ile de gayet kaçılabilir ve eğlenilebilir nitelikte. SPA sını her ne kadar denemek istesem de 2 ve 5 yaşındaki iki çocukla pek mümkün olmadı. Ama huzurla iki gün dinlendiğimi söylemeden geçemeyeceğim 

Gelelim 5 yıldızlı otel tatilinden hoşlanmayanlara; ki 3 öğün yemek kimilerimizin tatil mantığına çok aykırı biliyorum. Çocuklardan önce ben de daha bol gezmeli ,bölgenin yerel lokantalarını kafelerini keşfetmeli gezilere daha meraklıydım. Ama iki çocukla ne kadar düzen o kadar rahatlık.

“Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını yaşayabileceğiniz bir ortam sunuyor”

Biraz da bir arkadaşımın yakın zamanda tercih ettiği bir butik otele bakalım. 

Abant Yeşil Ev Masal Evleri,Abant Yolu 3. Km’de 13 adet oda/ev den oluşan adeta Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını yaşayabileceğiniz bir butik otel konsepti. İşletmecisi de çok tatlı insanlar, kendinizi evinizde hissetmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar. 1 kişilikten 4 kişilik odalara kadar farklı seçenekleri mevcut. Odalardaki şömine hem otantik bir hava hem de ısınma için pek güzel. Dağ evi konseptindeki bu otelde geceleri yakılan ateş başında toplaşabilir,sıcak içeceğinizi yudumlarken acil sarı alan stresinden ya da resüsitasyon esnasında yaşadığımız adrenalin aksine huzura doğru yelken açabilirsiniz

Gün aşırı nöbetlerin yasaklanmasından fırsat en az 2 gün boşluk her asistanın takviminde mevcut. Siz de benim gibi en azından iki nöbet arası kendinize bir Abant molası vermek isterseniz tam mevsimi. Bolu, Yedigöller’e yakınlığı da, daha uzun boşluğu olanlar için alternatifler sunuyor. Aklınıza tatil adına fikir tohumları serpiştirdiğimi umarak şimdiden hepinize iyi tatiller diliyorum 

Unutmayın, her nöbet başlar ve biter. Önemli olan aradaki boşlukları nasıl doldurduğumuz. 

Esen kalın, bol gezin, aktif kalın efenim…

Bu yazı Acil Tıp Bülteni’nin Şubat 2023 tarihli 13. sayısında yayımlanmıştır.

Galeri


Paylaş Paylaş