TATD Basketbol Acil Ligi 2021-2022 Sezonu


BAL Mayıs ve Haziran aylarında adeta şenlik havasında oynanarak geride kaldı. Oldukça çekişmeli geçen ligin çeyrek final maçları 21.05.2022’de oynandı. Sonuçları; 

Yeşilyurt Hypertonics 30-22 Arizona Lizards

FSM Bulls 53-19 Haseki İsimsiz Kimsesiz

Numune Raptors 45-10 Samatya Gladators

Marmara Warriors 24-19 Okmeydanı Heat

Yeşilyurt Hypertonics, FSM BULLS , Numune Raptors, Marmara Warriors, Haziran ayındaki dörtlü finale çıkmaya hak kazandılar. 11-12 Haziran’da ikişer karşılaşma olacak şekilde, maç başından itibaren duran süre kuralıyla maçların oynanmasına karar verildi. 

11 Haziran Cumartesi günü, 18:00’da ilk maç büyük bir heyecana sahne oldu. Maçın başından sonuna kadar Yeşilyurt Hypertonics ekibi önde götürüyordu.  Takım yıldızlarından Görkem Karahan, 5 faul yaparak oyun dışı kaldıktan sonra, Yeşilyurt Hypertonics üstünlüğü koruyamadı. Finale kalan ilk ekip 26-23 skoru ile FSM Bulls oldu.

Günün ikinci yarı final maçı 19:30’da “Numune Raptors – Marmara Warriors” karşılaşması ile devam etti. Maçın başından sonuna kadar iyi bir savunma yapan Numune Raptors, rahat bir şekilde üstünlüğünü koruyarak 39-26 skoru ile adını finale yazdırdı.

Cumartesi oynanan maçlar sonrasında,  12 Haziran Pazar günü 18:00 da “Marmara Warriors – Yeşilyurt Hypertonics”  arasında üçüncülük maçı oynandı. Marmara Warriors maçın başlarında ciddi bir fark atsa da Yeşilyurt Hypertonics maç boyunca stabilitesini koruyarak üstünlüğü eline aldı. 34-29 skoru ile Marmara Warriors’u yenerek ligi üçüncülükle tamamladı. 

Saatler 19:30’u gösterdiğinde ise “Numune Raptors-FSM Bulls” takım oyuncuları tek tek anons edilerek alkışlarla sahaya çıktılar. Büyük final maçı başından sonuna kadar oldukça heyecanlıydı. Savunmaların ön planda olduğu, son derece fiziki bir maç oldu.  Her iki takımın taraftarları da takımlarına ciddi destek verdiler. Maçın ilk çeyreğinde 4-1, ilk yarı da 9-8 skorla Numune Raptors üstünlüğü mevcuttu. Üçüncü çeyrekte faul sayısı artan Numune Raptors oyuncuları erken faul problemine de girince üstünlüğü koruyamadı. Maçın son çeyreğinde 21-17’lik skorla FSM Bulls üstün olarak girdi. Son çeyrekte de oldukça çekişmeli ve karşılıklı yapılan sayılarla mücadele devam etti. FSM Bulls cephesindeki Yunus Emre Gemici’nin üçüncü çeyrekte oyunu ve maç boyu 13 sayı ile takımına çok önemli katkıda bulundu. Zaman zaman farkı azaltıp, son iki dakika baskı yapan ve aradaki farkı kapatmaya çalışan Numune Raptors takımının çabaları yeterli olmadı. FSM Bulls sahadan 29-25 skorla galip gelerek ayrıldı. Tribünde ve ekranları başındaki maçı takip eden herkese soluk soluğa bir final izlemelerine vesile oldu. 

Final maçı sonrası ödül törenine geçildi. Müzahir Sille Spor Kompleksi idari amiri Cem Bilim’e TATD Başkan yardımcısı Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu teşekkür plaketlerini verdi. Üçüncü olan takım olan olan, Yeşilyurt Hypertonics’e madalya ve kupasını Cem Bilim verdi. 

İkinci olan Numune Raptors oyuncuları, madalya ve kupalarını TATD Medya Yürütme Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ebru Ünal’dan aldı. 

Maçı yöneten ve turnuva boyunca hakemlik desteği sağlayan dört hakeme, teşekkür plaketi,  Doç. Dr. Tuba Cimilli Öztürk tarafından verildi. Dörtlü finalin en iyi oyuncusu seçilen Yunus Emre Gemici’ye ise ödülü, Doç. Dr. Burcu Genç Yavuz tarafından verildi. 

BAL şampiyonu olan FSM Bulls oyuncularına madalya ve kupaları Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu tarafından takdim edildi ve takıma sürpriz olarak Harun Erdenay imzalı bir basket topu hediye edildi. 

Turnuva sorumlusu olarak teşekkür plaketimi bana, yine Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu verdi.
Final maçı ve ödül töreni profesyonel fotoğraf makinesi ile arşive geçirilirken, tüm turnuva da olduğu gibi maçlar ve ödül töreni TATD Youtube kanalından yayınlandı. Dolunay Ambulans lig boyunca bize eşlik etti. Böylece TATD BAL 2021-2022 sezonu tüm zor koşullara rağmen geride kaldı.  

Tüm düzenlenen programlarda olduğu gibi son dakika değişiklikleri, maç tarihleri ve sıralamalarında yapılan değişiklikler, covid pcr ve ası takibi, oyuncuların sakatlık durumları gibi olumlu ve olumsuz etkenleri göz önünde bulundurursak, TATD medya ekibi ve Tatd teknik ekibine, bizleri yalnız bırakmayan ve desteğini esirgemeyen Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. 

Basketbol Acil Ligi’nin organizasyonunu sağlayan, benim de üyesi olduğum EMPACT Çalışma Grubuna ve Yürütme Kuruluna ayrıca teşekkür ederim.

Basketbol gibi tutkuyla bağlandığım bir spor dalında, BAL gibi önemli bir organizasyona önderlik etmenin mutluluğu ve gururu içindeyim. Tüm sporsever acilcilerin benimle aynı heyecanı paylaştığını görmek benim için ayrı bir onurdur. Sahalarda görüşmek üzere!

Bu yazı Acil Tıp Bülteni’nin Şubat 2023 tarihli 13. sayısında yayımlanmıştır.

Paylaş Paylaş