TATKON & EACEM & WF 2022 “Türkiye’de Yılın En Büyük Acil Tıp Kongresi”


Türkiye Acil Tıp Derneği; Türkiye’de Acil Tıp uzmanlığının akademik gelişiminin öncüsü, Acil Tıp’ta gündem belirleyen, EUSEM’de ve IFEM’de uluslararası olarak tanınan tek dernek olarak yenilikleri hayata geçirmeye devam ediyor. İmza attığı bilimsel şölenleri her yıl yapmaya devam edecek. Bu yıl da Antalya Titanic kongre merkezinde 01-04 Aralık 2022 tarihlerinde 8.Avrasya Acil Tıp Kongresi (EACEM) ve 18.Türkiye Acil Tıp Kongresi (TATKON) birlikte gerçekleştirilecek. Bu yıl camiamıza bir de sürprizimiz var, dünya çapında ilgi ile izlenen 17.WINFOCUS (World Interactive Network Focused On Critical UltraSound) kongresi de kongrelerimiz ile aynı merkezde ve işbirliği ile gerçekleştirilecek. Hem Acil Tıp hem de farklı uzmanlık alanlarından birçok katılımcının bu kongreye de büyük bir ilgi göstereceğini ümit ediyoruz.

Kongremizin temasını “Önemsiyoruz, Cesaret Ediyoruz ve Paylaşıyoruz’’(WeCare – WeDare – WeShare) olarak belirledik. Acil servisin zor, özveri gereken çalışma ortamında, birçok sıkıntıların üstesinden gelerek çalışan Acil Tıp çalışanlarının, hastalarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını önemsiyoruz, hastalarımız için elimizden gelen en iyi ve detaylı bakımı uyguluyoruz, bu nedenle pandemi, afet gibi zor koşullarla mücadeleye devam ve cesaret ediyoruz. 

Tüm bunları sağlarken de çalışanlarımız ve hastalarımızla bilgimizi, sabrımızı ve kalbimizi paylaşıyoruz. Aslına bakarsanız bu motto tüm Dünya’da gerek pandemi, gerek savaş gerekse her türlü kritik hasta ile aşırı yoğun ortamda mücadele eden Acil Tıp uzmanlarının bir gerçeğini ve öyküsünü yansıtıyor. Yurt dışı tanıtımını yaptığımız hocalarımızdan da kongre mottosu ile ilgili güzel geri bildirimler aldık, son derece sempatik ve kapsayıcı bulduklarını ilettiler. Bu kongremizde her zaman bizlere desteğini sunan çok değerli Prof. Dr. Judith Tintinalli hocamızı da eğer pandemi koşulları izin verir ise ve başka bir olumsuzluk olmazsa tekrar ağırlayacağımız müjdesini sizlere vermek isteriz.

Kongremizde yurt dışından birbirinden değerli birçok Acil Tıp öğretim üyesini ve alanında uzmanlaşmış uzmanları ağırlamayı planladık. Kritik bakım ve Resüsitasyon, Travma yönetimi, Afet tıbbı, Acil Tıp’ta eğitim uygulamaları, Kardiyovasküler ve Nörolojik aciller, Çocuk Acilleri gibi ana konuların yanı sıra bu sene ki kongremizde özellikle her geçen gün önemi artan ve pandemi sonrası koşullarda Acil Tıp için daha popüler  dijital Acil Tıp uygulamaları, tele sağlık uygulamaları konusunda farklı bir perspektif sergilemek ve katılımcılarımız Acil Tıp’taki güncel ve yenilikçi uygulama ve araştırmalar konularındaaydınlatmayı hedefliyoruz.

Dijital Acil Tıp uygulamaları konusunda uzman olan Prof. Dr. Kendall Ho – Kanada, E-KPR konusunda araştırmaları bulunan Doç. Dr. Michael Holzer – Avusturya, resüsitasyon konusunda bilinen isim Prof.  Dr. Marcus Ong – Singapur, EKG bloglarının tanınan ismi Prof. Dr. Stephen Smith kongremize yerinde veya sanal olarak katılarak sunumlar yapacaklar.

Kongremizin uluslararası genel sekreterleri Dr. Jim Connoly bir sonraki dönem Avrupa Acil Tıp Derneği – EUSEM başkanı olarak görev yapacak. Benzer şekilde kongremizde EUSEM şimdiki başkanı Dr. AbdoKhoury’i ve birçok EUSEM kurul üyesini de ağırlayacağız.

WINFOCUS, hastane içi ve dışı kritik senaryolarda yaşayan hastaların, kurumların, hizmetlerin ve toplulukların ihtiyaçlarını ele alan Ultrason merkezli uygulama, araştırma, eğitim, teknoloji ve ağ oluşturmayı geliştirmeye kendini adamış dünya lideri bilimsel ağdır.

Ultrasonun sağlık hizmetlerinde yaygın bir şekilde uygulanması ihtiyacına dair, son yıllarda yaşanan olayların da bir sonucu olarak, giderek artan bir algıya tanık oluyoruz. Birden fazla uzmanlık alanında PoCUS eğitimi ve öğretimine yönelik talep, yaygın ve acil hale geldi. Bu nedenle derneğimiz, küresel topluluğumuzu en iyi şekilde koordine edebilmemiz ve bizi bekleyen zorlukların üstesinden gelebilmemiz için heyecan verici bir yeniden yapılanma ve yenileme aşamasına girdi. WINFOCUS’un çoklu eğitim, bilim ve faaliyetlerini bu yıl TATKON ve EACEM ile birleştirerek bir kongre sunuyoruz. 17. WINFOCUS Dünya Kongresi’ni benzersiz bir organizasyon olarak duyurmaktan mutluluk ve heyecan duyuyoruz.Eşsiz bir hibrit formatına sahip olacak,4 farklı bileşenden oluşan çok mekanlı, çok dilli etkinlik ile karşınızdayız. 3 Aralık’ta, dünyanın doğusundaki Avustralya’dan batı yarımküre ülkelerine kadar yaklaşık 30 yerde sürekli olarak yüz yüze ultrason kurslarından oluşan 2022 Dünya kongresi’nin dördüncü ana bileşeni olacak.

Bu atölyelere, düşmanlarıyla iyi şavaşan bir Marvel çizgi roman süper kahramanının ruhunu çağırma umuduyla POW “Point-Of-careOne-worldWorkshops” kısaltması adı verildi. Tüm atölyeler Antalya kongresi’nde birbirine bağlanacak.

Uluslararası boyutu bu yıl daha da güçlenen kongremiz EUSEM tarafında desteklenmekte olup, TTB tarafından kredilendirilecektir. Yoğun çalışma ortamlarımızdan uzaklaşacağımız, bilimsel içeriği ile mesleki bilgilerimizi arttırmanın yanı sıra sosyal içeriği ile eğleneceğimiz kongremiz Aralık ayında kaçırılmaması gereken bir şölene dönüşecek.  Lütfen kayıtlarınızı erken yaptırınız, Antalya’da buluşmak üzere.

Kongre Künyesi

Kongre Adı8. Avrasya Acil Tıp Kongresi, 18. Türkiye Acil Tıp Kongresi, 17. WINFOCUS (World Interactive Network Focused On Critical UltraSound) Dünya Kongresi
Kongre Teması“Önemsiyoruz, Cesaret Ediyoruz ve Paylaşıyoruz’’
Kongre Tarihi ve Kongre Oteli:1-4 Aralık 2022, Titanic Deluxe Belek
Kongre Başkanı: Serkan YILMAZ
Kongre Sekreterleri: Murat ERSEL
Nurdan ACAR
Özlem DİKME
Jim CONNOLLY
Selim SUNER
Kongre Düzenleme Kurulu:Murat ÇETİN
Burcu AZAPOĞLU KAYMAK
Özge CAN
Süleyman İBZE
Mustafa Emin ÇANAKÇI
Selin BULUT
İbrahim Ulaş ÖZTURAN
Çağlar KUAS
Kongre Web Sitesi:www.eacem.org
Kongre Sosyal Medya Hesabı: @tatdkongre
Kongre Etiketi:#EACEM22 #TATKON22 #WINFOCUS22
Kongre Önemli Tarihleri
Bildiri Gönderim Son Tarihi :30 Eylül 2022
Başlangıç Tarihi:1 Aralık 2022

Bu yazı Acil Tıp Bülteni’nin Ekim 2022 tarihli 12. sayısında yayımlanmıştır.

Galeri


Paylaş Paylaş