TATD BAL 1. Sezon Şampiyonu Belli Oldu.


Bilindiği üzere, ortaya koyduğu yenilikçi projeler ile Türkiye Acil Tıp Derneği; rotasını devamlı olarak geleceğe yöneltme amacını güden ülkemizin nadide derneklerinden.

Bu amaca uygun olarak, ülkemizde ve belki de dünya da ilk kez, sahibi bir Tıp disiplini olan resmi Basketbol Ligi’ni de geçtiğimiz yıl yine bu dernek kurmuş idi.

TATD İstanbul BAL adı ile geçtiğimiz yıl kurulan bu organizasyon ile, 2018-2019 sezonu boyunca 15 takım, birbirinden zevkli karşılaşmalara çıkmış, acil tıp ailesi bir araya getirilmiş gibi görünüyor. Birçok yönü ile unutulmaz olan bu sezonun finali ise 18 Mayıs 2019 tarihinde Yeditepe Üniversitesi Kampüsü Spor Tesislerinde gerçekleştirilirken, sezon şampiyonu da belli oldu.

Buna göre; TATD BAL şampiyonluk kupasını Haseki ACİL takımı kaldırdı.

Sezon ikincilik kupasını ise Marmara Warriors takımı kaldırdı.

Sezon üçüncülük kupası sahibi ise Selçuklu Kartalları takımı idi.

Şampiyonluk kupası sahibi olan Haseki Acil takımı, aynı zamanda derneğimizin ana paydaşı olarak yer aldığı 2nd Southeast European Congress of Emergency and Disaster Medicine kongresine katılım hakkını da kazanmış oldu.

Sezon kapanışına ilgi de büyük oldu. Katılımcıları arasında, Acil Tıp ailesinin saygıdeğer klinik şef/anabilim dalı başkanları ve ilgili kliniklerin eğitim kadrosu, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü sayın Dr. Öğretim Görevlisi Semih Korkut, Yeditepe Üniversitesi Rektör yardımcısı sayın Prof. Dr. Ahmet Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Sina Ercan ve bürokrasiden pek çok yetkilinin olduğu gözlendi.

TATD Yönetim Kurulu Adına, Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu yayınladığı teşekkür mesajında, “Basketbol Acil Ligi başlangıcından bu yana olan organizasyonun her kademesinde önemli roller üstlenen TATD EMPACT Başkanı Doç. Dr. Erkman SANRI, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan KARACABEY, Marmara Üniversitesi Uzmanlık Öğrencisi Emir ÜNAL ve Ümraniye EAH Acil Tıp Kliniği Uzmanlık Öğrencisi Barbaros B. SIR başta olmak üzere sezon içinde organizasyona katkı sunan herkese, takımlarını bu lige katarak destek veren tüm klinik şeflerine, ter döken ve hatta bu uğurda sakatlıklar geçiren oyuncu meslektaşlarına ve onların taraftarlarına yönetim kurulu olarak özellikle teşekkür ettiğini”, ve yine “Sezon açılışında olduğu gibi kapanışında da yer alarak desteğini gösteren Sayın Dr. Öğretim Görevlisi Semih Korkut‘a, Final ev sahipliğini yapan Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü‘ne, Lige desteğini ortaya koyan sayın İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü sayın Cemil Boz‘a ve değerli daire başkanlarına, lig sponsorları TK İlaç ve Pharmactive ilaç firma ve yöneticilerine teşekkürü bir borç bildiklerini” ifade etti.

Paylaş Paylaş