Acil Tıp Asistan Birliği (ATAB)


Acil Tıp Asistan Birliği, Dokuz Eylül ve Fırat Üniversitelerinde 1993 yılında kurulan Acil Tıp Anabilim Dalları ile başlayan Acil Tıp Uzmanlık serüveninde 2008 yılına gelindiğinde Türkiye Acil Tıp Derneğinin asistanlık dönemini unutmayan değerli üyelerinin hayalleri ve hedefleri ile kurulmuştur. Ülkemizde görev yapmakta olan acil tıp uzmanlık öğrencilerinin tek bir çatı altında toplanmasını; birbiriyle iletişimlerinin devamlılığını sağlamayı, eğitim amaçlı toplantılar düzenleyip ve asistanların beklenti ve istekleri ilgili makamlara iletmek olarak başlayan bu hayaller ve hedefler 10 yılda birçok çalışmaya imza attı.

Asistan oryantasyon eğitimleri, temel başvuru kitaplarımızdan olan Tintinalli’nin Türkçe’ye çevrilmesi gibi Türkiye’deki tüm acil tıp asistanlarının yararına projelerin fikir kaynağı oldu. Bunların içinde bahsedilmesi gereken olmazsa olmazı asistanlar tarafında organize edilen bilimsel ve sosyal programlar ile diğer uzmanlık öğrencilerin gıpta ile baktığı Acil Tıp Asistan Sempozyumudur (ATAS). İlki Ankara’ da sonrasında İzmir, Diyarbakır, Bursa Trabzon, Rize, Adana gibi ülkemizi birçok ilinde düzenlenen ATAS, yüzü aşkın asistan katılımıyla bu yıl Kocaeli’ nde gerçekleşmiştir. ATAS’ a katılan asistanlar bilimsel programla eğitim ve uzmanlıkları için önemli bilgiler edinirken; sosyal programlar ile eğlenmeyi de ihmal etmediler. Ayrıca bir sonraki yılın ATAS’ ının yapılacağı kliniği seçerken; 7. yönetim kurul üyelerine belirlediler.

7.ATAB yönetim kurulu olarak bayrağını devraldığımız bu saygın kurumun bundan önce yaptığı birçok projeden güç ve feyz alarak Türkiye’ deki tüm acil tıp asistanlarına ulaşmayı; Uluslararası kurumlarla iletişime geçmeyi; Sosyal medyayı daha da fazla kullanarak Acil Tıp farkındalığını arttırmayı; 6. sınıf tıp öğrencileri arasında en sevilen stajı olma durumunu Tıpta Uzmanlık Sınavı tercihlerine de yansıtmayı hedeflemektedir. Ayrıca nitelikli eğitim ve eksik olan özlük hakları için de taleplerin ilgili makamlara iletmek de öncelikleri arasındadır.

Webte www.atabir.com, twitter: @ATAB2008, facebook: /groups/ATAB2008 ile onları izlemenizi öneririz.

Paylaş Paylaş