Home Etkinlik ATAS 2023: Asistan Hekimlerin Eğlenerek Bilgilerini Tazelediği Eşsiz Platform

ATAS 2023: Asistan Hekimlerin Eğlenerek Bilgilerini Tazelediği Eşsiz Platform

by İbrahim ALTUNOK
0 comments

Herkese merhaba, bu kez bir gezi yazısı ile değil, camiamızı ilgilendiren güzel bir organizasyon haberi ile aranızdayım. 

Bildiğiniz üzere veya ilk kez duyup sizde merak uyandıracağından emin olduğum ATAS 2023’ü yeni geçirdik. 

Peki nedir bu ATAS? 

Derneğimiz TATD ve ATAB (Acil Tıp Asistan Birliği) destekleriyle her yıl düzenlenen ve bu yıl tam tamına 16. sını düzenlemekten gurur duyduğumuz Acil Tıp Asistan Sempozyumu için Şile Doğa Tatil Köyü’ndeydik. 

Eğlenirken öğrendiğimiz, bir kongreden ziyade sempozyum havasında, hem nöbet yorgunluğunu bir nebze olsun üzerimizden atıp doğayla baş başa kaldığımız, sevdiklerimizi gördüğümüz, camiamızdan yeni meslektaşlarla tanıştığımız, eğlenceli ve dopdolu bir organizasyon olduğunu da söylemeden edemeyeceğim.

Düzenleme komitesi olarak aylar öncesinden hazırlıklara başladık. Geçen yılki ATAS’ta hak kazandığımız ev sahipliğimizde herkese verimli bir 4 gün geçirtmek için zaman zaman zoom üzerinden toplantılarla, kah yer ve mekan keşfi, kah sosyal medya üzerinden hummalı bir iş birliği içinde organizasyonumuzu düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. 

Başta düzenleme komitesi başkanı Dr. Furkan Yakın’a, destekleri için TATD Yönetim Kurulu başkanı Prof. Dr. Serkan Yılmaz ve tüm Yönetim Kurulu üyelerine, ATAS İstanbul’un bu kadar harika geçmesinde desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Haldun Akoğlu, Prof. Dr. Serkan Emre Eroğlu, Prof. Dr. Sezgin Sarıkaya, Dr. Öğrt. Üyesi M. Ferudun Çelikmen ve Doç. Dr. Özgür Dikme hocalarıma ve tabii ki sosyal etkinlikler, organizasyon ve teknik konularda mükemmeli yakalamak için canla başla çalışan Cansu Tırış, Merve Özbek, Hikmet Kılınç, Hilal Körelçiner, Ramazan Bakar ve tüm asistan arkadaşlarıma (burada unuttuğum isim var mı??) emeklerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. 

“Çok eğlendik, Çok dinlendik”

ATAS’ta neler yaptık? 

İstanbul’un şehir keşmekeşinden uzak, denize sıfır ilçesi Şile’de, yeşillikler içindeki Doğa Tatil Köyü bu iş için biçilmiş kaftan görevini gördü. Kimimiz sabah kalkıp uzun uzun yürüyüşler yaptık, kimimiz havuz başında güneşi selamladık. 

Her gün yaklaşık öğle yemeğine kadar bilgilerimizi tazeledik, her günkü oturumda farklı konular, farklı konuşmacılar bizleri onurlandırdı. Gündemimiz “Metropol Acilleri” idi. 

Maalesef ki yaşadığımız 6 Şubat depremi üzerine konumuzun ne kadar da gerekli olduğunu bir kez daha üzülerek kabul ettik. Travma acillerinden, doğal afetlere, nükleer saldırı durumundaki saha emniyetinden ve acil yaklaşımdan, biyolojik saldırılara kadar pek çok sunum dinledik. Açılış panelinde hocalarımız Prof. Dr. Serkan Yılmaz, Doç. Dr. Funda Karbek Akarca, Doç. Dr. Onur Karakayalı, Dr. Öğrt. Üyesi M. Ferudun Çelikmen ve Uzm. Dr. Özgür Çevrim’in ağzından 6 Şubat depremine dair saha deneyimlerini birinci ağızlardan dinleme fırsatımız oldu. Bir daha böyle büyük bir felaketi yaşamamayı diliyor, öncelikle bölgede depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun ve vefat edenlere başsağlığı dileklerimizi can-ı gönülden iletiyoruz. 

Bölgeye akın akın koşan meslektaşlarımıza ve depremden kendisi/ailesi/sevdikleri etkilenmesine rağmen hala yaralılara, hastalara canla başla sahip çıkıp, zor şartlarda hekimliğin en güzel örneklerini bize gösteren, yaşatan doktorlarımıza da teşekkürü borç biliriz.

Gelelim biraz da isin sosyal kısmına; ATAS programımız 4 gün boyunca dolu dolu eğlence ile geçti. İlk akşam gerçekleşen mangal partimiz 90’lar şarkıları eşliğinde başladı. Ardından eğlencenin dozu arttı mı arttı, orası eğlenenlere kaldı:)  

İkinci gün sabah oturumları ardından TATDOĞA önderliğinde saha çalışmalarımız vardı. Ekiplere ayrılıp düzenlenen platformlarda hastalarımızı bulup, travma tahtasına sabitleyip, sabunlu kaygan platformdan düşürmeden geçirip, engelleri aşıp hastayı varış noktasına taşıdık. 

Gerçekten çok eğlenceli idi hem yarışan ekipler hem de biz izleyiciler için.

Bu güzel etkinlik için TATDOĞA, UMKE ve YÜDAK ekiplerine sonsuz teşekkürler.

Eğlence en çok da en fazla yorulanın hakkıdır mottomuz!

İkinci günün akşamında Boğaz turumuz vardı. Teknede hem güzel İstanbul’u seyredaldık hem de çok eğlendik. Acillerimizde yorulduğumuz doğrudur, ama eğlenmeyi ve dinlenmeyi de ihmal etmemek lazım.

Üçüncü günün akşamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren arkadaşlarımıza ödüllerini sunduktan sonra Gala yemeğimizi Rule Out konseri ile taçlandırdık. Şarkıları ile herkesi coşturup, yeri göğü inletti. 3 doktor 1 mühendisten oluşan Rule Out Band’i daha önce dinlemediyseniz bu bizi çok üzer, bir sonraki konseri kaçırmayın deriz:) 

Sempozyumun 3. Gününde divan kurulu, ATAB yönetim kurulu ve 17. ATAS için seçimimiz oldu. Tüm asistan arkadaşlarımızla oradaydık. Heyecanlı bir bekleyişti çünkü tüm bu ATAS hazırlık sürecimiz boyunca aday arkadaşların vaatlerini, hem 17.ATAS için ev sahipliği yapmak isteyen aday klinikleri hem de ATAB yönetim kurulu adaylarını sosyal medya aracılığı ile sosyal medya ekibi olarak duyurmuştuk. 

Hepsinin ne kadar heyecanla ve şevkle bu işi istediklerini bildiğimiz için sonucu da aynı merakla bekledik. 17:00 gibi başlayan divan seçimleri ile 17. ATAS için Samsun hak kazandı, ardından da önceden belirlenen ATAB yönetim kurulu adaylarımızdan yapılan demokratik seçimle yeni yönetim kurulu üyelerimiz belirlenmiş oldu. Hepsini bir kez de buradan tebrik ediyor ve asistan arkadaşlarımızın sesini duyurmaya, “acilcinin sesi” olmaya, TATD bünyesinde çok güzel işler yapmaya duydukları hevesten dolayı şükranla takdir ediyorum. Çok güzel işler göreceğimize eminim…

Dört gün ne çabuk geçti diyor insan. Seneye ATAS 2024 ile Samsun’dayız. Samsun ekibinin hazırlıklara şimdiden başladığına ve heyecanlarını kontrol etmeye çalıştıklarına eminim. Çünkü bu organizasyonun bir parçası olmak kendi adıma çok büyük mutluluk ve şahane bir tecrübeydi. 

Yıllardır TATD’deki hocalarımız, abilerimiz, ablalarımız tarafından düzenlenen kongrelere katılıp, işin arka planını çok merak ederdim. Nasıl hummalı bir çalışma geçirdiklerini ve bir gün bu ekibin içinde olabilmek için can atardım. Ufak da olsa bir yerlerden başladık. Eline su dökemeyeceğimiz büyüklerimize bir kez de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 

Nice güzel etkinliklerde görüşmek üzere…

İyi ki varsın TATD, iyi ki varsın ATAB, nice ATAS’lara…

Bu yazı Acil Tıp Bülteni’nin Temmuz 2023 tarihli 14. sayısında yayımlanmıştır.

You may also like

Leave a Comment