27 Mayıs Acil Tıp Günü Kutlu Olsun!


Bugün 27 Mayıs! Acil Tıp günü!

Londra’da bir grup vizyoner öncülüğünde Avrupa Acil Tıp Cemiyeti’nin ilk imzalarının atıldığı 27 Mayıs, Avrupa’da Acil Tıbbın başlangıç tarihi olarak kabul ediliyor ve günümüzde dünya genelinde Acil Tıp günü olarak kutlanıyor. Avrupa’da her vatandaşın acil durumlarda profesyonel, yetkin ve zamanında bakım alabilmesini garanti altına alabilecek bir sistemin kurulması amacıyla çıkılan bu yolda, bugün hedef “dünya nüfusunu ve karar mercilerini acil tıp ve acil tıbbi bakım konusunda düşünme ve konuşma konusunda birlik olmaya” teşvik etmek.

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi, Acil Tıbbın önemini (bir kere daha) bütün dünyaya göstermedi mi?

Acil tıbbi bakım altyapısının sağlam olduğu ülkelerde, herhangi acil durum sonrasında mortalite ve morbidite oranlarının düşük olduğu hepimizin bildiği bir gerçek. Bu konuda dünya halklarının bilgilendirilmesi, farkındalığı arttırarak karar mercilerini uygun tıbbi altyapıların kurulması konusunda teşvik edecektir kuşkusuz.

Hadi şimdi sosyal medya hesaplarımızdan #EmergencyMedicineDay ve #27MayısAcilTıpGünü etiketleri ile paylaşımlar yaparak, Acil Tıbbın önemini bütün dünyaya anlatalım. Özellikle bugün çalışma ortamınızda çekeceğiniz anlık fotoğrafları #emdaychallenge ve #emergencymedicineday etiketleriyle paylaşarak EM Day Challenge’a katılabilirsiniz.

Acil Tıbbın gelişmediği, acil tıbbi altyapının kurulmadığı, yetkinliklerin standartlaşamadığı ve belgelendirilemediği, acil tıp kaynaklarının yetersiz olduğu onlarca ülkede; daha iyi bir yaşam sürmek isteyenlerin seslerinin daha gür çıkabilmesi ve değişimin tetiklenebilmesi için…

Aşağıdaki görseli güne dair paylaşımlarınızda kullanabilirsiniz:

Paylaş Paylaş