Antalya’nın Gururları


Can Sırasöğüt
2010 Antalya doğumluyum. Antalya Bahçeşehir Parkorman 5B sınıfında öğrenimime devam ediyorum. Bir yaşımda çok rahat kalem tutup duvarlara araba resmi çiziyormuşum. 3 yaşımda Antalya genelinde düzenlenen resim yarışmasında ilk il birinciliğimi aldım.

Can Sırasöğüt ilk birinciliğinde kazandığı bisiklet ödülünü hiç unutamadığını söylüyor. “Boyumdan çok büyük bir bisiklet ödülü kazanmıştım. Bu başarı benim hayattaki tüm sınavlarımda motivasyon kaynağım oldu. Şu ana kadar Antalya ili genelinde düzenlenen resim yarışmalarında 11 kez il birincisi oldum. Ülke çapında ise Milli Savunma Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, TRT ve EBA tarafından düzenlenen 4 ayrı ulusal resim yarışmasında Türkiye birinciliği ve  Türkiye ikinciliğim var.  Bundan dolayı insanlar kardeşim ve  bana ‘’ANTALYA’NIN GURURLARI’’ deyince çok mutlu oluyoruz. İkimizin hislerinin de sanatla tüm Türkiye’ye ulaşabilmesi çok muhteşem. Resim, müzik ve genel kültür genel yetenek alanlarında üstün yetenekli birey olarak tanımlandım. Antalya Kepez Bilsem öğrencisiyim. Piyano çalıyorum. Babamla birlikte konser verdik. TÜBİTAK için Siber Güvenlik Projesi geliştirdim ve Proje Yarışmasında bölge 1.’si oldum. Böylece Türkiye Finaline çıkma hakkı kazandım. PC oyunu tasarlamak ve oynamak en büyük tutkum. 

“Doktorları heybetli bir Anka Kuşuna benzetiyorum”

Türkiye Acil Tıp Derneği için yaptığım resmimde dedemi ve çalışma arkadaşlarını anlattım. Dedem  Dr. Ayhan Deyirmenci uzun yıllar Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisinde doktorluk yaptı. Bebekliğimde ilaç alerjisinden dolayı nefes alamayacağımı fark edince hızla müdahale etmiş. Resimdeki heybetli Anka Kuşu dedemi temsil ediyor. Doktorların hızını, gücünü, zekasını ve dayanıklılığını simgeliyor. Boynuna taktığım çiçek ise minnettarlığımızı gösteriyor.

“Evime güneş doğdu”

İlkokul 2. sınıftayken bembeyaz yeni boyattığı odanın duvarının üst kısmına çizdiğim güneş resmine kızmayan,  gülerek ‘’evime güneş doğdu’’ deyip yıllardır güneşimi silmeyen anneannem ve dedeme de sanatımı destekledikleri için minnettarım.

“Dedemin mesleğine olan aşkını örnek alıyorum”

Dedem Tıp Fakültesi son sınıfta memleketi Burdur’a giderken yolda  meydana gelmiş bir otobüs kazası görüyor. Hemen müdahale edip çok tatlı bir kız çocuğunun hayatını kurtarıyor. Kurtardığı sevimli kızın ismi Meltem. Dedem, bu olay yaşandığında anneannemle evliler ve annem dünyaya gelmek üzereymiş. Bugün bana annemin ismini sorarsanız, tabii ki Meltem. Anlayın dedem mesleğine nasıl aşkla bağlı. Bu yüzden dedemi severek örnek alıyorum.’’

Yazımıza Denizhan Sırasöğüt ile devam ediyoruz. Denizhan Can ın küçük kardeşi;

Denizhan Sırasöğüt
Antalya’da doğdum. 4 yaşında kendi kendime okumayı öğrendim. Gülsüm Ahmet Şimşek Anaokulu öğrencisiyim. Bic Kids 6. Ulusal Resim Yarışması’nda Türkiye 1. si oldum

‘Abim  ressam olduğu için çok şanslıyım’

‘Okul müdürüm Tuba Özkır abimin de anaokulundayken müdürüymüş. 3 yaşındaki il birinciliğini kazandığı yarışmaya katılması için onu yönlendirmiş. Bana herşeyi abim öğretti. Şimdi de İngilizce öğretiyor bana.

‘Abimin – Resmin çok güzel, sen de Türkiye 1.si olabilirsin. Ben sana inanıyorum – demesi ile başladı herşey’ 

Bic  Kids 6. Ulusal Resim Yarışması’nda  Türkiye 1. si oldum. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin öğretmenim, abim ve benimle tanışmak istedi ve tebrik etti. Çünkü abim de ben de ulusal resim yarışmalarında Türkiye Şampiyonu olduk.

‘Resim yaparken özgür hissediyorum’

En çok fırça kullanarak resim yapmayı seviyorum. Futbol ve satrançta da ustayım. Şimdi Türkiye Acil Tıp Derneği’nin 4. Ulusal Resim Yarışması’nda Türkiye üçüncüsü oldum. Bu Türkiye çapında sanatımın çok beğendiklerinin göstergesi.

‘Dedem benim pelerinli süper kahramanım’

Resmimin adı ‘KAHRAMAN  DOKTOR  DEDEM’.  Dedem  Dr. Ayhan DEYİRMENCİ çok eğlenceli.  Vakit buldukça bizimle oynuyor.  Bu yüzden onu çok seviyoruz.  Resimdeki Melek kanatları ve arkasındaki süper kahraman pelerini olan dedem.  Gözlüklerini de yaptım.  Arkadaşlarıyla hastaların hayatını kurtarıyor. Hepsi süper kahramanlar. Resmimin tepesindeki yeşil çimende oynayan balonlu bebek ben, uçurtmalı olan annem, zıplayan kişi ise abim doktor olmuş. Süper kahramanlar sayesinde Covit bitince abimle neşeyle oynuyoruz.’

Bu yazı Acil Tıp Bülteni’nin Eylül 2021 tarihli 9. sayısında yayımlanmıştır.

Galeri


Paylaş Paylaş