Home Etkinlikler Kurslar Acil Tıp Online Oryantasyon Eğitimi

Acil Tıp Online Oryantasyon Eğitimi

Acil Tıp Online Oryantasyon Eğitimi 2021 yılı Mart ayı içerisinde ilk defa düzenlenmiş olan ve yıllrdır devam eden bölgesel oryantasyon eğitimlerimizin dijital hale dönüştürülmüş bir şeklidir. Zoom üzerinden yayınlanan bir günlük bir webinarın ardından öğrencilerin eğitim yönetim sistemi üzerinden izledikleri eğitim videoları ve son değerlendirme sınavı sonrasında katılım belgesi verilen bir eğitimdir.
2021 Kasım ayında program online olarak tekrarlanacak olup hazırlıklara başlanmıştır.
İlk kursun webinar videolarını Eğitimin Video Kanalından izlemek için tıklayın.

İlk Eğitim ile ilgili bazı bilgiler

14 Mart ve 5 Mayıs 2021 tarihleri arasında ilk kez düzenlenmiştir. Toplam 65 klinikten 347 asistan online olarak eğitimlerimize katılmıştır. Katılan asistanlarımızın medyan kıdemi 8 ay olup %93’ü eğitim programını tamamlamıştır. En fazla katılım göstere kliniğimiz toplam 41 asistan kaydı ve 37 tamamlayan ile Ankara Şehir Hastanesi olmuştur.

En az 5 asistanın katılım gösterdiği kliniklerimizin listesi

 

Bu program kimler için uygun?

Eğitim programımız Acil Tıp ailemize yeni katılan asistan hekimlerimizin ihtiyaçları düşünülerek hazırlandı. Oryantasyon programının hedef kitlesi ilk 1 senesi içerisinde yer alan Acil Tıp asistanlarıdır.
Konular TUKMOS, EUSEM ve ACEP gibi ulusal ve uluslararası kurumlarca hazırlanan Acil Tıp ihtisas müfredatında ilk sene içerisinde işlenmesi gereken konular arasından, ülkemiz şartlarındaki ihtiyaçlar da düşünülerek planlanlanmıştır. Elbette müfredatın içerisinde hem içerik hem de kapsam çok daha geniştir. Ancak amaç yeni başlayan acil tıp asistanını sınav bilinciyle geçirilen yıllardan sonra hasta ve hastalık  temelli, tedavi uygulamalarının ayrıntılarını vererek alanda birebir uygulayabileceği temel bilgilerle donatmaktır. Bu bilgilerin alanda uygulanması esnasında eğitim sorumlusu ve görevlileri ile acil tıp alanında önemli bir bilgi ve pratik kaynağı olan akranlardan ve onların uygulamalarından da mutlaka ilham alınmalıdır.

Nasıl kayıt yaptırabilirim?

14 Mart 2021’den önce aşağıdaki basamakları tamamlamanız gerekiyor:

  • Bu paragarafın altında yer alan linki kullanarak (raklet.com/tatd adresinden) dernek üyelik başvurunuzu yapınız.
  • Üyelik başvurusu esnasında doldurduğunuz üye formunun çıktısını ıslak imzalı  şekilde ve 1 vesikalık fotoğrafınız ile dernek merkezimize kargo ile gönderiniz. Adres üyelik formu sayfasında ve dernek sayfamızda yer alıyor.
  • Kayıt olurken belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaparak bu sayfanın sonunda yer alan kayıt ol butonuna tıklayarak Online Oryantasyon Eğitimine ücretsiz kaydınızı yapınız. 
  • tatd.org.tr/canli adresinden programın 1.basamağı olan 14 Mart Canlı Webinarına kayıt olunuz, size katılım linki gönderilecek.

Programın ayrıntıları ve basamakları neler?

Programımız 14 Mart 2021’de yapılacak Canlı bir Webinar ile başlayacak, çevrimdışı derslerin izlenmesi ile geçecek 1,5 ayın sonunda bir son test ile tamamlanacak.

Canlı Webinar: 14 Mart 2021 saat 12:00

  • Webinar 14 Mart saat 12:00’da başlayacak ve akşam 6’ya kadar 3 modül ile sürecek.
  • Webinar dernek üyesi olmayanlar da dahil olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına açık olacak. TATD sosyal medya hesapları ve dernek sitesinden yayınlanacak Zoom Webinar linkinden kayıt olanlara katılım linki gönderilecek.
  • İnteraktif gerçekleşecek webinarda,
    • İhtisas alanımızın içinden geçtiği önemli süreçler,
    • Acil serviste iletişim,
    • İş ile hayat dengenizi nasıl sağlamanız gerektiği,
    • Acilde adli vakalarla ilgili sorumluluklarınız ve yapmanız gerekenler,
    • Acil servise başvuran ayrıştırılmamış hastada dikkat etmeniz gereken olmazsa olmazlar,
    • Acil Tıp Asistan Birliği, Çalışma Grupları ve derneğimizin komisyonları ile tanışma
  • gibi konular yer alacak. Yoğun tıbbi içeriklerden ziyade acil tıp ihtisasında ve pratiğinde yaşayacaklarınızı, tecrübeli isimlerden dinleyecek ve püf noktaları öğreneceksiniz.

 

Çevrimdışı Eğitimler: 14 Mart’tan sonra

  • Webinarın tamamlanmasının ardından dernek üyelik sisteminde önceden programa kayıt yapmış olanlar Google Classroom içerisinde hazırlanan özel bir sınıfa alınacak. Üyelik e-postanıza bir Google Classroom sınıf daveti alacaksınız.
  • Bu sınıfta çevrimdışı dersler, pdf slayt setleri ile eğitmen ve ders değerlendirme formları yer alıyor. Ayrıca süreç içerisinde ihtiyaç ve isteklerin yazılabileceği bir forum, tartışma platformu ve tüm eğitmenlerle etkileşim imkanı mevcut olacak.
  • İlk etapta toplam 30 eğitmen tarafından çekimleri tamamlanan 20 saatlik 40’a yakın dersimiz mevcut.
  • Burada size sunulan dersleri izlemek için 1,5 aylık süreniz var.
  • Eğitimlerin ayrıntılı listesi dökümanın sonunda yer alıyor.

 

Test: Nisan ayı sonunda 

  • Google Classroom sınıfında yer alan kursiyerlerimize bir online test linki gönderilecek.
  • Test bilginizi sınamanız için hazırlanmış öğretici sorular içeriyor olacak.
  • Bireysel ya da klinikler arası bir yarışma, sonuçların toplu olarak ilan edilmesi ya da yanlışların doğruları götürmesi söz konusu değil. Kitap açmak ve sunumlara yeniden bakmak serbest. Elbette istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
  • Testin tamamlanmasıyla belirli bir başarı düzeyi üzerindeki tüm kursiyerlerimize katılım sertifikalarını ve sınav sonuçlarını göndereceğiz
  • Test sonucunuz sadece size ve Anabilim Dalı başkanınız / Klinik Eğitim sorumlunuza e-posta ile gönderilecek.

 

Sık Sorulan Sorular

Acil Tıp asistanı olmayan tıp öğrencisi ve hekimler de programa katılabilir mi?

Bu programa ne yazık ki kendilerini alamıyoruz. Ancak ilerleyen zamanlarda bu içeriklerde onların da faydalanabileceği ayrı bir set hazırlamayı planlıyoruz.

Kıdemim ilerledi / uzman oldum / bir süredir çalışmıyordum mesleğime geri döndüm. Ben de katılıp kendimi yenilemek güncellemek istiyorum. Katılabilir miyim?

Programa katılım için tek ön şart TATD üyesi bir Acil Tıp hekimi olmak. Hiçbir yaş, kıdem kısıtlamamız, ön kaydımız, kotamız ya da katılımcı sınırımız yok. Tek ricamız kayıt esnasındaki formda kıdem durumunuzu belirtmeniz, bu sayede geri bildirimleri bizler de kıdemlere göre ayırarak kendimizi geliştirebileceğiz.

Programın ücreti ne kadar?

Programımız dernek üyelerimize her zaman olduğu gibi tamamen ücretsiz.

Sertifika alacak mıyım?

Her 3 etkinliği de tamamlayanlar bir Sertifika ve Başarı belgesi ile ödüllendirilecek.

Tüm programa katılamayacağım ama birkaç dersi ben de izlemek isterim. İçeriklere nasıl ulaşacağım.

Webinar ve çevrimiçi dersler program akabinde yenilecek websitemizde tüm üyelerimize sürekli olarak açık ve ulaşabilir olacak.
 

TATD Eğitim

Oryantasyon Eğitim Koordinatörleri

[email protected]
Prof. Dr. Haldun Akoğlu
Doç. Dr. Müge Günalp Eneyli (Ankara)
Doç. Dr. Tuba Cimilli Öztürk (İstanbul)
Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ali Altuncı (İzmir)
 

TATD Eğitim Sekreteryası

[email protected]
Doç. Dr. Özlem Dikme
Doç. Dr. Sinan Karacabey
Dr. Öğretim Üyesi Sercan Yalçınlı
Dr. Öğretim Üyesi Alp Şener