Dünya Sigarayı Bırakma Günü


9 şubat sigarayı bırakma günü. Dünya genelinde milyonlarca insan, tütün ve tütün ürünlerine bağımlılıktan kaynaklanan sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Ancak unutmayın, bağımlılık bir hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir.

Her yıl 8 milyon insan tütün kullanımına bağlı olarak hayatını kaybediyor. Ancak bu ölümlerin önüne geçmek mümkün. Peki, tütün bağımlılığından kurtulmak için nereden başlamalıyız?

İlk adım, düşünsel olarak karar vermek ve bu kararlılığı korumaktır. Bağımlılığın çağrışım yapan ve otomatik hale getiren ritüellerini fark etmek ve bunları değiştirmek önemlidir. Örneğin, sigara içmek için kullanılan sosyal etkinlikleri değiştirmek, içilmemesi gereken ortamlardan uzak durmak ve sigara paketini ortada bırakmamak gibi alışkanlıkları değiştirmek, sigara veya diğer tütün ürünlerini sosyalleşme aracı olarak kullanmamak, elektronik sigara , nargile ve benzeri ürünlerinlerin de benzer zararları olduğunun farkına varılması ve çağrışımı arttırmamak için görünür yerlerde bulundurulmaması başarıya giden yolda önemli adımlardır.

Ayrıca, sigarayı bırakma sürecinde profesyonel destek almak da oldukça önemlidir. Türkiye genelinde bulunan sigarayı bırakma poliklinikleri ve Alo 171 sigarayı bırakma hattı, size bu konuda yardımcı olabilir.

Unutmayın, sigarayı bırakmak bir irade sorunu değil, bir hastalıktır ve bunu yapmak için en uygun gün bugündür. Sigara sadece size değil, çevrenizdekilere de zarar verir.

Bugün, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Sağlıklı bir yaşam için hepinizi sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. Geri dönüştürülebilir nedenlerin acilde tespit edilip tedavi edilmesi ne kadar önemliyse bu bağımlılığın tedavisinde en önemli şey kararlı bir şekilde bağımlılığın ortadan kaldırılmasıdır. Bırakmak için en uygun gün BUGÜNDÜR.

Paylaş Paylaş