Home ATAKOnline Akademik Gelişim Kursları – 1. Kur

ATAKOnline Akademik Gelişim Kursları – 1. Kur

by Haldun Akoğlu
Akademik Gelişim Kursu Kapak

İçindekiler


Acil Tıp Akademisi (ATAK)

2013 yılında “dernek üyelerinin araştırma ve yayın becerilerinin geliştirilmesi ve araştırma alanında derneğin gelecek vizyonuna uygun liderler yetiştirilmesi” amaçlarına yönelik olarak kurulan Acil Tıp Akademisi (ATAK) olarak onlarca kurs planlayıp ve yüzlerce hekimin akademik yönde gelişmesine destek olabildiğimiz için son derce gururluyuz.

Pandemi ile beraber uzaktan eğitim modellerinin verimini değerlendirmek amacıyla, 2021 yılında TATD’nin ilk uzaktan eğitim programı olan, kısa MBA tadında 1 ay boyunca temel istatistiksel becerilerin kazandırılmaya çalışıldığı uygulamalı ATAKOnline İstatistik Kampı sayesinde bu yöntemin son derece başarılı olduğu görerek yeni projeler oluşturmaya karar verdik.

Şu anda sayfasını ziyaret ettiğiniz bu kurs, o kararın sonucunda ortaya çıkan uzun bir serinin ilk parçasını oluşturan didaktik bir uzaktan eğitim setidir.


Akademik Gelişim Seti: 1. Kur Modül Listesi

Temel Araştırma Bilgisi (2 saat)

Etik, Mevzuat ve Başvurular (36 dk)

Bu modülde, araştırma etiği, intihal, etik kurul başvurusu, yazarlık hakkı, araştırma mevzuatı gibi hukuken sizi bağlayan konularla ilgili bilgiler verilmiştir. Bu konuları ilk araştırmanızın planlama aşamasından önce aşina olmanız sonrasında sizi geri dönülmez hatalara düşmekten koruyacaktır.

Dersler

Klinik Araştırma Etiği – Prof. Dr. Nurettin Özgür Doğan (11 dk) Klinik Araştırma Mevzuatı, Etik Kurul Başvurusu – Prof. Dr. Nurettin Özgür Doğan (17 dk) Yazarlık Hakkı, Çıkar Çatışması ve Teşekkür – Prof. Dr. Murat Pekdemir (8 dk)

Araştırma Yöntemleri (4 saat)

İleri Araştırma Bilgisi (2 saat 40 dk)

Makalenin Bölümleri (3 saat 10 dk)

Makalenin Ekleri (2 saat 40 dk)

Makale Yükleme (1 saat)

Makalenin Değerlendirilme Süreci (1 saat)

Bu modül sonunda makalenizi değerlendiren editör ve hakemlerin dikkat ettiği noktaları öğrenecek ve uygun iletişim yöntemini öğreneceksiniz.

Dersler

Editörler yazardan ne ister? Prof. Dr. Haldun Akoğlu (11 dk) Hakemler yazardan ne ister? Prof. Dr. Haldun Akoğlu (25 dk) Revizyon mektubu hazırlama – Prof. Dr. Ersin Aksay (20 dk)

Bildiriler (30 dk)

Bu modül sonunda çalışmanızı bir kongrede poster ve sözel bildiri olarak nasıl hazırlayacağınızı öğreneceksiniz.

Dersler

Poster ve Sözel bildiri hazırlama – Prof. Dr. Ersin Aksay (20 dk) Poster ve Sözel bildiri sunma – Prof. Dr. Ersin Aksay (10 dk)

ATAKOnline Akademik Gelişim Seti

ATAKOnline serisinin ikinci ürünü olan bu programı birbirini takip eden zorluklarda “Kur” yapısında planlanladık. Bu ilk kurda, araştırma ile yeni tanışan genç akademisyen adaylarına doğru araştırma planlama, yürütme ve raporlama becerisi kazandırmayı hedefledik.

Modüler yapı

ATAKOnline Akademik Gelişim Kursları serisi, 14 modül içinde 150’den fazla dersi içeren set olarak planlandı. Şu anda yayınlanan bu ilk kur, farklı modüllerin giriş ve temel konularından oluşan 39 dersi içeriyor.

  1. Temel Araştırma Bilgisi
  2. İleri Araştırma Bilgisi
  3. Etik, Hukuk ve Mevzuat
  4. Araştırma Yöntemleri
  5. Makale Bölümleri
  6. Makalenin Ekleri
  7. Makale Yükleme
  8. Makalenin Değerlendirilme Süreci
  9. Bildiriler
  10. Olgu Raporları
  11. Doğru Makale Okuma
  12. Güncel Yayın Takibi 
  13. Hakemlik ve Makale Değerlendirme
  14. Sistematik Derleme ve Meta-analiz

5 kur’dan Oluşan Akademik Gelişim Seti

Amacımız 4-5 kur ile bu seriyi tamamlayarak her şeyiyle tam bir set olarak siz akademisyenlerin hizmetine sunmak. Planlamamızda aşağıda şekilde 5 kur ile tüm seti tamamlamak var. Hedefimiz 2 sene içinde seriyi bitirmek.

  1. İlk 9 modülün Temelleri: Genç akademisyenler ve akademisyen adayları
  2. İlk 9 modülün İleri Konuları ve Olgu Raporları: Aktif akademisyenler
  3. Doğru makale okuma, literatür takibi
  4. Hakemlik ve Makale değerlendirme
  5. Sistematik dermele ve Meta-analiz


Akademik Gelişim Seti: 1. Kur

Bu kur için 8 ATAK eğitmeni sizlere toplamda 17 saat sürecek 39 video hazırladı. Bu videolar serinin ilk 9 modülüne ait konuları sizlerle buluşturuyor.

Bu kurda ilk 9 modüle ait konuların %80’inden fazlası yer alıyor (Temel Araştırma Bilgisi, Araştırma Yöntemleri, Etik ve Mevzuat, Makale Bölümleri, Makale Ekleri, Makale Yükleme ve Makalenin Değerlendirilme Süreci).

  • Modül sayısı: 9 modül
  • Video sayısı: 39 video
  • Toplam süre: 17 saat
  • Eğitmen sayısı: 8 Eğitmen

Bu kur’un kapsamını, araştırma konusu bulmadan, planlamaya, makale yazımından, grafik hazırlamaya, etik ve yasal sorumluluklardan, makale değerlendirme sürecine bir bütün halinde genç akademisyen adaylarına doğru araştırma planlama, yürütme ve raporlama becerisi kazandıracak altyapıyı sağlamak olarak özetleyebiliriz.

Bu kur kimlere yönelik hazırlandı?

Serinin ilk kuru için Giriş seviyesindeki genç araştırmacılara yönelik konular seçilerek hazırlanmıştır. Araştırma biliminin temellerini öğrenmek isteyen, tüm klinik branş ve kıdemden hekimler için uygundur.

Bu kur’a nasıl alıp nasıl izleyeceğim? 

Bu kur her isteyen tarafından satın alınarak faydalanılabilen bir settir.

Kurs TATDEM Eğitim Yönetim Sisteminde üzerinde yer almaktadır. Sağdaki butondan kursu satın aldıktan sonra kurs size tanımlanacak ve hemen izlemeye başlayabileceksiniz.

Videolara ne kadar süre ile erişebilirim?

Kurs içeriklerine erişim 2 AY İLE SINIRLIDIR. Kursu aldıktan sonra 2. ayın sonunda erişiminiz sonlanacaktır. Bu süre, kurs içeriklerinden kopmadan bir bütün halinde algılamanızı sağlayacak optimal süredir.

Dersler nasıl ilerliyor?

Kurs içerikleri 39 ayrı ders videosundan oluşuyor. Herhangi bir ön test, son test ya da değerlendirme sorusu bulunmuyor.

Tüm dersler aynı anda açık olarak geliyor. İstediğiniz sıra ile dersleri izleyebilirsiniz. Her ders için aşağıdaki şekilde bir erişim ekranınız olacak. Videoyu istediğiniz gibi başlatıp izleyebilir, ileri geri alabilirsiniz.

Ders ekranında “Dersi Tamamla” butonunu göreceksiniz. Bu buton dersi tamamen izlemeden aktiflenmeyecektir.

Dersi tamamladığınızda otomatik olarak ders tamamlandı olarak işaretlenerek bir sonraki derse geçecektir.

Eğer katılım belgenizi almak istiyorsanız tüm videoları başından sonuna kadar atlatmadan izlemeli ve videonun sonuna gelmesini sağlamalısınız. Ders esnasında başka bir sayfa açar ya da ekranı değiştirirseniz video duraklayacaktır. Video uygun şekilde sonuna ulaştığında “Dersi Tamamla” butonu aktif hale gelecektir. Aynı zamanda da otomatik olarak onaylanıp sonraki ders sayfasına geçecektir.

Tamamladığınız bir dersi geri dönebilir ve yeniden izleyebilirsiniz.

Tamamladığınız derslerde tamamladığınızı belirten bir uyarı göreceksiniz. Ayrıca yan menüde de bu dersin tamamlandığı ibareyi yer alacaktır.

Eğitmene soru sorabilir miyim?

Her dersin altında o dersin eğitmenine direk e-posta gönderilmesini sağlayan bir “Öğretmenle İletişime Geçin” isimli bir buton mevcuttur. Bu butona tıkladığınızda açılan mesaj gönderme alanından soru sorabilirsiniz.

Sorunun mahiyetine göre eğitmenimiz size yanıt verecektir. Dersin kendisinin dışında danışmanlık düzeyinde sorulara yanıt verilememektedir.

Kur içerisinde ileri-geri nasıl ilerleyebilirim?

Her dersin yan menüsünde o modüldeki dersler ve tamamlama durumunuz yer almaktadır. Dersin altında yer alan Geri dön: ATAKOnline Akademik Gelişim Kursları linki size şu anda bulunduğumuz açılış sayfasına geri getirecektir.

Bu sayfanın altında kursta yer alan modül ve derslerin listesi bulunmaktadır. Siz dersleri dersleri ve modülleri tamamladıkça yanlarında tamamlandı işareti çıkacaktır.

Ayrıca kurs başlığının altındaki çubuktan da ilerleme durumunuzu görebilirsiniz.

Örnek Modül ve Ders Listesi İlerlemesi

Bu kuru tamamladığıma dair herhangi bir belge alacak mıyım?

Tüm dersleri tamamladığınızda bu sayfada sağda yer alan kurs kartının altında katılım sertifikanızı indirmeniz için bir link çıkacaktır.

Sertifikayı görüntüle diyerek PDF formatında katılım belgenizi indirebilirsiniz.

Ayrıca size bir e-posta ile kursu tamamladığınız bilgisi verilecek ve Katılım belgenizi indirmek için link gönderilecektir.

Katılım sertifikamı LinkedIn’e kaydedebilir miyim?

Evet. LinkedIn profilime ekle butonu ile LinkedIn profilinize sertifikanızı ekleyebilirsiniz.

Kur’un ücreti ne kadar?  

Kurs ücreti TATD üyelerine 1250, TATD üyesi olmayanlar için 1500 liradır. Kurs bedelinin iadesi mümkün değildir.

Kurs video ve slayt dosyaları IP kilidiyle korunmakta olup tüm içeriklerin fikri mülkiyeti yazarlarına, ticari hakları TATD’ye aittir. İzin almadan hiçbir içerik basılı ya da da elektronik bir mecrada kullanılamaz, dağıtılamaz, satılamaz.

İletişim

Tüm sorularınız için: [email protected] adresine e-posta atabilirsiniz.