Home TATD Acil Tıp Online Oryantasyon Eğitimi

TATD Acil Tıp Online Oryantasyon Eğitimi

by Sercan Yalçınlı

Bu kursa kayıtlı değilsiniz. Aşağıda “Ayrıntılı Modül Programı”nda yanında “Önizleme” yazan dersleri kaydolmadan ücretsiz şekilde izleyebilirsiniz.

Eğer kursu yeni satın aldıysanız: önce sağ üstten giriş yapıp ardından yandaki kartta yer alan “Kursu Başlat” butonuna, ya da aşağıdaki “Ayrıntılı Modül Programı”nda istediğiniz derse tıklayarak eğitiminize başlayabilirsiniz.

Eğer kursu satın almak istiyorsanız (ücretsiz kurslarımızı da satın alarak kaydolmalısınız): yandaki kartta yer alan “Sepete Ekle” ardından da “Satın Almayı Tamamla” butonuna tıklayarak ödeme alanına gidip işlemlerinizi tamamlamalısınız.

İçindekiler


Program hakkında genel bilgiler

TATD Acil Tıp Oryantasyon Eğitimi, Acil Tıp içinde atacağınız adımların güven içerisinde olmasını, kritik kararlarda söz sahibi olmanızı ve uzmanlığa giden bu uzun maratonda cebinizde sizi koruyacak bilgilere sahip olmanızı sağlayacak, aramıza yeni katılan hekimlerimize mesleğimizin inceliklerini tanıttığımız bir buluşma olarak yapılmaktadır. Bu eğitimi 2021 yılına kadar İstanbul, İzmir ve Ankara’da her yıl birkaç kez tekrarlayarak genç hekimlerimizi mesleğimizin başında en iyi hocalarla ve pratik bilgilerle buluşturmayı amaçladık. Bu geleneği pandemi yıllarına gelene kadar sürdürdük.

2020 yılında pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz oryantasyon eğitimlerini 2021 yılı 14 Martında ile kez Online olarak düzenledik. Önce 1 gün canlı olarak düzenlenen webinara katılan hekimlerimiz ardından 1,5 ay boyunca değerli hocalarımızın hazırladığı dersleri izledi. Son olarak da yapılan online sınav ile katılım belgelerini aldılar.

Bu eğitim setini 2021 yılının sonundan itibaren tüm üyelerimize açık bir uzaktan eğitim seti haline getirmenin keyfini yaşıyoruz. Genç hekim arkadaşlarımızın kendilerini hazırlayacakları, kıdemli asistan ve uzman hekimlerimizin kendilerini tazeleyebilecekleri, ve bunu evlerinin bir köşesinden yapabilecekleri TATD Oryantasyon Uzaktan Eğitim Seti, tüm içerikleri ve sınavlarıyla tüm üyelerimize ücretsiz olarak sunuluyor. Başarıyla tamamladığınızda sertifika almaya hak kazanacağınız bu programa hepinizi davet ediyoruz.

Bu kursun içerikleri

  • Modül sayısı: 7 modül
  • Ders sayısı: 44 ders
  • Toplam video süresi: 25 saat
  • Eğitmen sayısı: 37 Eğitmen
  • Fiyatı: TATD resmi üyelerine ücretsizdir. Dernek üyesi olmayanlar için ücreti 500 TL’dir. İndirimli fiyatı görmek için sağ üst kısımdan giriş yapmış olmak gereklidir.

Program Modül ve Dersleri

Başlangıç Webinarları (Kayıt olmadan tamamını izleyebilirsiniz)

Bu modülde 14 Mart 2021 tarihinde yapılan ilk online oryantasyon eğitiminin başlangıç webinar sunumları mevcuttur. Genel olarak daha sosyal konulara yer verilmiştir. Ders Sayısı: Bu modül 7 dersten oluşmaktadır. İzleme Süresi: Toplamda 6 saatlik bir izleme süresi öngörülmüştür. Değerlendirme: 7 dersin 3 tanesinin sonunda öğrenme testi vardır. Diğer dersler serbest sunumlar şeklinde olup istenirse izlenmeden de tamamlanabilir. Son Test: Bu modülde bir son test yoktur.

Dersler

Dünya'da ve Türkiye'de Acil Tıp & Acil Tıp Uzmanının Genel Özellikleri – Prof. Dr. Süleyman Türedi (Serbest Sunum, 48 dk) Önizleme Acil Tıp Asistan Birliği (ATAB) Nedir? Nasıl Çalışır? – Uzm. Dr. Zafer Beşer (Serbest Sunum, 9 dk) Önizleme Acil Serviste İletişim – Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ali Altuncı (Testli, 41 dk) Önizleme Acilde Sık Karşılaşılan Semptomlar, Triyajı ve Kırmızı Bayraklar – Doç Dr Özge Duman Atilla (Testli, 56 dk) Önizleme Adli Sorumluluklarımız ve Dökümantasyon – Prof. Dr. Serkan Yılmaz (Testli, 38 dk) Önizleme Wellness, Hayat-İş Dengesi – Uzm. Dr. Merve Ekşioğlu (Serbest Sunum, 31 dk) Önizleme

Belirti Grubu

Bu modülde acil tıpta sık karşılaşılan belirtilere yaklaşıma odaklanılmıştır. Ders Sayısı: Bu modül 14 dersten oluşmaktadır. İzleme Süresi: Toplamda 8,5 saatlik bir izleme süresi öngörülmüştür. Değerlendirme: 14 dersin 11 tanesinin sonunda 3’er soruluk öğrenme testi vardır. Diğer dersler serbest sunumlar şeklinde olup istenirse izlenmeden de tamamlanabilir. Son Test: Bu modülde bir son test yoktur.

Dersler

Bulantı, Kusma, İshal ve Konstipasyon Hastalarına Yaklaşım – Prof Dr Ayşegül Bayır (30 dk) Bel ve Sırt Ağrısı Hastasına Yaklaşım – Doç Dr Ömer Salt (Testli, 34 dk) Başağrılı Hastaya Yaklaşım – Doç. Dr. Seyran Bozkurt Babuş (Testli, 40 dk) Baş Dönmesi Olan Hastaya Yaklaşım – Doç. Dr. Onur Karakayalı (Testli, 39 dk) Ateşli Erişkin Hastaya Yaklaşım – Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kayalı (Testli, 43 dk) Karın Ağrısı Olan Hastaya Yaklaşım – Doç. Dr. Özlem Dikme (41 dk) Gebede ve Kadında Akut Pelvik Ağrı – Prof. Dr. Özlem Köksal (Testli, 40 dk) Zehirlenmelerde Yaklaşım ve Semptomatoloji – Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu (Testli, 21 dk) Göğüs Ağrısı Olan Hastaya Yaklaşım – Prof. Dr. Ersin Aksay (Testli, 31 dk) Nefes Darlığı Olan Hastaya Yaklaşım – Uzm. Dr. Sevilay Ünver (44 dk) Senkop Hastasına Yaklaşım – Doç. Dr. Tuba Cimilli Öztürk (Testli, 43 dk) Nöbet Hastasına Yaklaşım – Doç. Dr. Müge Günalp Eneyli (Testli, 31 dk) Acil Serviste Bilinç Bulanıklığı Olan Hastaya Yaklaşım – Doç. Dr. Ayfer Keleş (Testli, 37 dk) Ajite, Saldırgan ve Psikotik Hastaya yaklaşım – Dr. Öğr. Üyesi Sercan Bıçakcı (Testli, 28 dk)

Hastalık Grubu

Bu modülde acil tıpta sık karşılaşılan bazı hastalıklara yaklaşım ile COVID-19 sürecinde giyinme soyunma, ve acil serviste temas profilaksisi gibi hastalıklara odaklanılmıştır. Ders Sayısı: Bu modül 5 dersten oluşmaktadır. İzleme Süresi: Toplamda 3 saatlik bir izleme süresi öngörülmüştür. Değerlendirme: Tüm derslerin sonunda öğrenme testi vardır. Son Test: Bu modülde bir son test yoktur.

Dersler

Aşılar, Tetanoz, Kuduz ve Temas Profilaksisi – Dr. Öğr. Üyesi Murat Çetin (Testli, 33 dk) Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma: Donn-Doff – Doç. Dr. Erdem Çevik (Testli, 41 dk) Önizleme Allerjik Reaksiyon, Anjiyoödem ve Anafilaksi – Doç. Dr. Nezihat Rana Dişel (Testli, 40 dk) Acil Serviste Hipertansif Hastaya Yaklaşım – Dr. Öğr. Üyesi Sercan Yalçınlı (Testli, 40 dk) GİS Kanama Hastasına Yaklaşım – Doç. Dr. Murat Yücel (Testli, 36 dk)

Travma Grubu

Bu modülde acil tıpta sık karşılaşılan bazı travmalara yaklaşıma odaklanılmıştır. Ders Sayısı: Bu modül 3 dersten oluşmaktadır. İzleme Süresi: Toplamda 2 saatlik bir izleme süresi öngörülmüştür. Değerlendirme: 3 dersin 2 tanesinin sonunda öğrenme testi vardır. Son Test: Bu modülde bir son test yoktur.

Dersler

Ortopedik Yaralanmalarda Genel Yaklaşım ve Radyografi – Doç. Dr. Halil Doğan (Testli, 45 dk) Çoklu Travma Hastasına Yaklaşım – Doç. Dr. Başak Bayram (Testli, 53 dk) Kafa Travmasına Yaklaşım – Prof. Dr. Engin Özakın (29 dk)

Tanı Grubu (Kayıt olmadan tamamını izleyebilirsiniz)

Girişim Grubu

Bu modülde acil tıpta sık kullanılan ilaçlar, sıvılar ve sedo-analjezi konularına yer verilmiştir. Ders Sayısı: Bu modül 5 dersten oluşmaktadır. İzleme Süresi: Toplamda 1,5 saatlik bir izleme süresi öngörülmüştür. Değerlendirme: 5 dersin 3 tanesinin sonunda öğrenme testi vardır. Diğer dersler serbest sunumlar şeklinde olup istenirse izlenmeden de tamamlanabilir. Son Test: Bu modülde bir son test yoktur.

Dersler

Acil Serviste Sık Kullanılan İlaçlar – Prof. Dr. Özlem Güneysel (Testli, 32 dk) Önizleme Sıvılar, Kan ve Kan Ürünleri – Prof. Dr. Özlem Güneysel (Testli, 14 dk) Akut Ağrı Kontrolü – Bölüm 1 – Patofizyoloji ve Ölçekler – Uzm Dr Elif Öztürk İnce (18 dk) Akut Ağrı Kontrolü – Bölüm 2 – Farmakolojik Ajanlar – Uzm Dr Elif Öztürk İnce (24 dk) Akut Ağrı Kontrolü – Bölüm 3 – Alternatif yöntemler ve dikkat edilmesi gerekenler – Uzm Dr Elif Öztürk İnce (Testli, 14 dk)

Yönetim ve Bilgi Grubu (Kayıt olmadan tamamını izleyebilirsiniz)

Bu modülde acil tıpta sıklıkla ihtiyaç duyulan sosyal beceri ve bilgilere yer verilmiştir. Ders Sayısı: Bu modül 3 dersten oluşmaktadır. İzleme Süresi: Toplamda 1 saatlik bir izleme süresi öngörülmüştür. Değerlendirme: 3 dersin 2 tanesinin sonunda öğrenme testi vardır. Diğer dersler serbest sunumlar şeklinde olup istenirse izlenmeden de tamamlanabilir. Son Test: Bu modülde bir son test yoktur.

Dersler

Konsültasyon – Prof. Dr. Ayhan Özhasenekler (Testli, 12 dk) Önizleme Ölüm Haberi Verme – Prof. Dr. Ayhan Özhasenekler (Testli, 11 dk) Önizleme Acil Tıpta Bilgiye Erişim – Doç Dr Gökhan Aksel (41 dk)

Son Sınav

Bu son sınavda %70 başarı sağladığınızda sertifikanızı almaya hak kazanacaksınız.Toplam 50 soru mevcuttur. 35 soruyu doğru yanıtladığınızda başarılı sayılırsınız.Sınavda herhangi bir süre sınırı yoktur.Doğru-Yanlış birbirini götürmez.Sınavı kaydedip sonra devam edebilirsiniz.%70 barajını geçemezseniz sınavı istediğiniz kadar yeniden alabilirsiniz.Sınav her başlatıldığında soru havuzundan farklı sorularla yeni bir set hazırlar.Sınavı bitirdiğinizde hemen puanlamanız yapılır ve sertifikanızı hemen indirebilirsiniz.

Dersler

Sertifika Sınavı

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Programa kimler katılabilir?

Program herkese açıktır.

TATD üyesi Acil Tıp asistan ve uzmanlarına ücretsizdir. Diğer sağlık çalışanlarına ücretlidir. Dernek üyeleri bu fırsattan faydalanmak için sisteme giriş yapmalıdır.

Programın hedef kitlesi kimler?

Program, ihtisas eğitimine yeni başlayan 1. sene asistanlarına yönelik olarak hazırlanmıştır.

Kıdemim ilerledi / uzman oldum / bir süredir çalışmıyordum mesleğime geri döndüm. Ben de katılıp kendimi yenilemek güncellemek istiyorum. Katılabilir miyim?

Programa katılım için tek ön şart TATD üyesi bir Acil Tıp hekimi olmak. Hiçbir yaş, kıdem kısıtlamamız, ön kaydımız, kotamız ya da katılımcı sınırımız yok.

Tüm programa katılamayacağım ama birkaç dersi ben de izlemek isterim. İçeriklere nasıl ulaşacağım?

2021 yılı 14 Mart’ta yapılan webinar içerikleri herkese açıktır. Ayrıca Tanı modülümüzü de herkese açık hale getirdik. Buradan örnek dersleri izleyebilirsiniz.

Programa nasıl başlayabilirim?

Programa başlamak için TATD dernek üye hesabınıza sağ üst panelden giriş yaptıktan sonra bu sayfada yukarıda yer alan “Kursa Başla” seçeneğine tıklamanız yeterli.

Sonrasında altta yer alan derslerin üstüne tıklayarak istediğiniz sırada izleyebilirsiniz.

Program tamamen otomatik olarak ilerlemektedir.

Dersleri nasıl izlemeliyim?**

Her dersin içeriğinde bir ders videosu karşınıza çıkacak. Videonun hemen altında eğer öğrenme sorusu olan bir ders “Dersin testini tamamla”, değilse “Dersi tamamla” butonlarını göreceksiniz. Videonun altındaki “Ders materyalleri” kısmında ise ders sunumunun pdf dosyası yer alıyor. Dersi izledikten ya da sunumu okuduktan sonra, ya da kendinize güvendiğiniz bir dersse hemen alttaki butonlara tıklayarak öğrenme testine geçebilir ya da dersi tamamlayabilirsiniz. Bu sayede ders tamamlanan hanesine alınacak ve ders tamamlama çubuğunuz ilerleyecektir.

Ders sonu testleri nasıl çözülür?

Bazı derslerin sonunda 3-5 soruluk bir öğrenme testi yer almaktadır. Bu derslerin video sayfasında “Dersi Tamamla” butonu bulunmaz. Bunun yerine “Dersin Testini Görüntüle” seçeneği yer alır. Ders sonu testinde soru havuzundan çekilen 3 soru yer alır. Dersi tamamlamak için testteki tüm soruları doğru yanıtlamanız gereklidir. Testi istediğiniz kadar kez tekrarlayabilir, sıfırlayabilir ya da kaydedip sonradan devam edebilirsiniz. Testi tekrarladığınızda sorular ve şıkların sırası değişir.

Tamamladığınız derslerin solunda tamam işareti çıkacaktır. Bir modüldeki tüm dersleri tamamladığınızda modül başlığının yanında “Tamamladı” ibaresi çıkacaktır.

Sertifika/Katılım/Başarı belgesi alacak mıyım?

Tüm modülleri tamamladıktan sonra katılım ve başarı belgenizi otomatik olarak indirebileceksiniz.


TATD Eğitim İletişim

TATD Eğitim Oryantasyon Koordinatörleri – [email protected]

Prof. Dr. Haldun Akoğlu (2019-2022) – Dr. Öğr. Üyesi Sercan Yalçınlı (2022-Halen)

TATD Eğitim Sekreteryası – [email protected]

Prof. Dr. Ersin Aksay – Başkan

Doç. Dr. Murat Yeşilaras – Sekreter

Doç. Dr. Serpil Yaylacı – Eğitim Geliştirme

Dr. Öğr. Üyesi Sercan Yalçınlı – Oryantasyon Eğitimleri

Dernek üyeliği ile ilgili her türlü sorunuzda: [email protected]

Videolar ve içerikleri ile ilgili soru ve geri bildirimleriniz için: [email protected]