TATKON 2015 – 11. Türkiye Acil Tıp Kongresi


Değerli meslektaşlarımız, 

Acil Tıp Uzmanlığı ülkemizde 20 yılını geride bıraktı. Bir uzmanlık alanının farklı ülkelerdeki gelişmişlik düzeyini karşılaştırmak için kullanılan bazı ölçütler bulunmaktadır. Acil tıp asistanlık eğitiminin farklı kurumlarda verilmeye başlanması, bir çok acil serviste acil tıp uzmanlarının aktif olarak çalışıyor olması, düzenli mezuniyet sonrası eğitim etkinliklerinin devam etmesi, bilimsel araştırmaların yayımlandığı acil tıp dergilerinin varlığı gibi konularda geçmiş yıllarda Türkiye önemli aşamalar kaydetti. Acil servislere özgü kayıt sistemlerinin hayata geçirilip epidemiyolojik çalışmalar için kullanılması, yeterlik çalışmalarını geliştirilip kurum ziyaretleri ve yeterlik sınavları ile topluma sunulan acil sağlık hizmetlerinin belli bir standardın üzerinde olduğunun garanti edilmesi, travma bakım sistemi ve hastane öncesi alanda sunulan acil sağlık hizmetinin geliştirilmesi ve acil tıp ana uzmanlık alanı içerisinde yan dal uzmanlık alanlarının kurulması gibi konularda hala almamız gereken uzun bir yol var.

Ülkemizde acil tıp uzmanlığının gelişimi için gerekli olan ve yukarıda sayılan tüm bu köşe taşlarının hayata geçirilmesinde Türkiye Acil Tıp Derneği çok önemli görevler üstlendi. Benzer şekilde, tüm üyeleri ve gönüllüleri ile beraber, acil tıp uzmanlığının geleceğinin planlanması için de yoğun bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.

Türkiye Acil Tıp Derneği, ülkemizde acil tıp uzmanlığı ile yaşıttır ve bu yıl 20. yaşını kutlamaktadır. Onuncusunu yıl içerisinde düzenleyeceğimiz acil tıp asistan sempozyumu ve yılda 40’tan fazla sayıda planlanan ve hayata geçirilen kurs ve sempozyum gibi mezuniyet sonrası eğitim etkinliklerimiz, hem geleceğin uzmanı olan asistanlarımıza hem de aktif olarak hasta bakımı içerisinde bulunan uzmanlarımızın mezuniyet sonrası eğitim etkinliklerine verdiğimiz desteğin göstergeleridir.

Türkiye Acil Tıp Derneği bilimsel eğitim etkinliklerinin taçlandığı yer kongreleridir. Bu yıl sizlerle beraber 11. Türkiye Acil Tıp Kongresini gerçekleştirecek olmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz. Her yıl kongremiz acil tıp uzmanlık alanı ile ilgili güncel bilgilerin paylaşıldığı, sadece bilişsel alanda bilgi düzeyimizin arttığı değil, kurs ve küçük salon oturumları, uzmanına sor oturumları ile beceri ve tutum düzeyinde de kendimizi geliştirdiğimiz birer bilimsel şölen olma özelliğini devam ettirmektedir.

11. Türkiye Acil Tıp Kongresi bu yıl ilk defa ülke sınırlarını da aşıp yavru vatan Kıbrıs’ta yapılacaktır. Akdeniz’in harika iklimi ve oturumların zengin bilimsel içeriği ile beraber bu yılki kongrenin kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu biliyoruz. Sizleri Kıbrıs’ta ağırlamaktan büyük bir onur duyacağız.

Prof. Dr. Yıldıray ÇETE
Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Kongre detayları için http://www.tatkon2015.org/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş Paylaş