ATAS 2014 bitti


ATAS 2014 BİTTİ…

Aslında zor olan bu bitiş, herkesin yüzündeki mutluluk ve güler yüz ile bir “bitiş” değildi…gerçek bir başarı hikayesiydi.

IX. Acil Tıp Asistan Sempozyum'unu (ATAS) 28 Mayıs -1 Haziran tarihleri arasında TATD ve Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Tıp A.D. öncülüğünde Ege Üniversitesi Acil Tıp A.D., Tepecik EAH Acil Tıp Kliniği, Bozyaka EAH Acil Tıp Kliniği ve Atatürk EAH Acil Tıp Kliniği bir araya gelerek öncülerin şehri İzmir’de gerçekleştirdik. Tüm kliniklerden katılan bizler…asistanlar son derece önemli bir iş başardık.Yorulmamıza değdi ve size eksiksiz bir sempozyum sunmaya çalıştık.Başta Prof.Dr.J.Tintinalli olmak üzere EMRA,IFEM vs derneklerinin desteğiyle hızlıca ilerledik.

9 yıldır yapılan ATAS hiç bu kadar kalabalık ve renkli olmamıştı. Zaten biz de bu maratonu koşmaya “Herkes bir renk katacak” sloganı ile başlamıştık. Gerçekten de ben, sen, o ve hepimiz bir renk kattı kocaman bir gökkuşağı ortaya çıkardık. Bunu bu sempozyumda bizleri yalnız bırakmayan katılımcılarımız sağladı.

TATD YK Başkanı Prof.Dr.Yıldıray ÇETE ‘nin açılış konuşması ile başlayan  sempozyumda toplam 220 Acil Tıp asistanı ve uzmanı vardı. Türkiye’nin her kliniğinden asistan ve uzmanların katıldığı ATAS 2014 her ayrıntısı ile heyecanlı ve eğiticiydi.

Yine sevindirici olan bir diğer konu, Prof. Dr. William J. Brady’nin ATAS 2014’te bizler için hazırladığı podcasti  izleme şansımız oldu. Kardiyak arrest yönetimi üzerine yeni ve değişen bilgileri hep beraber öğrendik.

Evet bu sempozyumda herkesin ilk defa tanıştığı SonoWars ve Acil Oryantiring yarışmaları yapıldı. Kliniklerin yaşadıkları tecrübeleri ve oyunlardaki Acil Tıp bilgilerine hakimiyetleri görülmeye değerdi.

Bizler, geleceğin Acil Tıp Uzmanları,  unutmamamız gereken tek ayrıntı her yıl düzenlenen Acil Tıp Asistan Sempozyumunun ruhu sizler sayesinde yaşıyor ve gelecek nesillere kusursuz şekilde aktarılıyor.

Bu sempozyuma aylardır emek harcayan onursal başkanlarımız Prof.Dr.Ersin AKSAY  ve  Prof.Dr.Yıldıray ÇETE ,düzenleme kurulu ve başta bize liderlik yapan Yrd.Doç.Dr. Başak BAYRAM ile beraber bilimsel kurul üyelerine tek tek teşekkür ediyoruz. Ama asıl teşekkürü sizlere, gerçekten sabırla sonuna kadar eksiksiz bu sempozyumu izleyen siz değerli katılımcılara bir borç biliyoruz.

 

Türkiye Acil Tıp Derneğinin 20.yılında 10. Acil Tıp Asistan Sempozyumuna ev sahipliği yapacak yeşil ve güzel Bursa’da buluşmak ve görüşmek üzere hepinize saygılarımızı sunuyoruz…

Dr. Murat ÇETİN                                                                                    Dr. Serkan DOĞAN

Paylaş Paylaş